Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Πόυτιν: H Ρωσία θα απαντήσει ακαριαία σε όποιον επιχειρήσει να της επιτεθεί

01.03.2018 | 17:02
"H Ρωσία θα απαντήσει ακαριαία σε όποιον επιχειρήσει να της επιτεθεί", είπε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά το διάγγελμα του σήμερα για α νέα υπερσύγχρονα και ‘άτρωτα’ όπλα της Ρωσίας.  Σημειώνεται επίσης ότι σήμερα ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα κατασκευάσει νέα στρατηγικά όπλα. 

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια του σημερινού του διαγγέλματος παρουσίασε τα νέα όπλα της Ρωσίας, τους ‘ανίκητους’ πύραυλους, τα μίνι πυρηνοκίνητα υποβρύχια και εν γένει τα νέα οπλικά συστήματα του ρωσικού στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος, λέγοντας ότι οι Δυτικοί πλέον πρέπει «να ακούνε» την Ρωσία.


«Δεν αποκρύψαμε όπως βλέπετε κανένα από τα σχέδια μας, αλλά μιλούσαμε γι' αυτά ανοιχτά επιδιώκοντας να παρακινήσουμε τους εταίρους μας να συμμετάσχουν στις συνομιλίες. Επαναλαμβάνω, αυτό έγινε το 2004…Και παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε στην οικονομία, στα οικονομικά μας ,στην αμυντική βιομηχανία, στον στρατό, η Ρωσία ήταν και εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη» είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν και προσέθεσε: «Τότε στην ουσία κανείς δεν ήθελε να συνομιλήσει μαζί μας, κανείς δεν μας άκουγε. Ακούστε μας λοιπόν τώρα!»

Ο ρώσος πρόεδρος αφού είχε ολοκληρώσει το πρώτο μέρος της ομιλίας του στο οποίο αναφέρθηκε στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, επί δύο ώρες παρουσίαζε τα επιτεύγματα της Ρωσίας στον στρατιωτικό τομέα και τα νέα υπερσύγχρονα οπλικά της συστήματα.

Υπενθμίζεται ότι όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ  ο Πούτιν  δήλωσε ότι η Μόσχα έχει αρχίσει να αναπτύσσει νέα στρατηγικά όπλα τα οποία δεν ακολουθούν βαλλιστικές πορείες πτήσης ενώ κατευθύνονται προς τους στόχους τους, κάτι που, όπως δήλωσε«σημαίνει ότι τα “συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας είναι άχρηστα εναντίον τους”.

Επίσης, όπως είπε, έχει ήδη αρχίσει η φάση δοκιμών του βαρέος διηπειρωτικού πυραύλου Sarmat. “Αρχίσαμε την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς πυραύλων. Ειδικότερα, το υπουργείο Άμυνας μαζί με τους οργανισμούς της αεροδιαστημικής βιομηχανίας άρχισαν την ενεργή φάση δοκιμών του νέου πυραυλικού συστήματος με έναν βαρύ διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, ονόματι Sarmat. Το πυραυλικό αυτό σύστημα θα υποκαταστήσει το σύστημα Voevoda, που δημιουργήθηκε στην ΕΣΣΔ. Το βάρος του είναι 200 τόνοι. Έχει μια μικρή φάση ενεργής πτήσης, κάτι που δυσκολεύει την αναχαίτισή του από αντιπυραυλικά συστήματα» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι εξοπλίζεται με πυρηνικές κεφαλές- περιλαμβανομένων hypersonic όπλων (πολλαπλάσιων αυτών του ήχου- 5 Μαχ και άνω).Όσον αφορά στα πιο σύγχρονης τεχνολογίας όπλα, ο Πούτιν αναφέρθηκε και σε έναν νέο ρωσικό hypersonic πύραυλο, ο οποίος, όπως είπε, έχει ήδη αναπτυχθεί σε μονάδες στα νότια της χώρας από τον Δεκέμβριο. Όπως σημείωσε, δεν έχει ανάλογό του στον κόσμο, εκτοξεύεται από αεροσκάφος και οι δοκιμές του έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, με το όπλο να μπορεί να πιάσει ταχύτητα δεκαπλάσια του ήχου. Ο πύραυλος αυτός, ονόματι Kinzhal, όπως είπε, μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή.

Ακόμα, ένα άλλο όπλο που ανακοινώθηκε ήταν ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο drone με stealth χαρακτηριστικά, μεγάλη αυτονομία και δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων εναντίον αεροπλανοφόρων ή στόχων σε ακτές, ενώ έκανε λόγο και για δοκιμές ενός πυρηνοκίνητου πυραύλου cruise ο οποίος έχει πρακτικά απεριόριστη εμβέλεια. Επίσης, έκανε αναφορά και σε μια hypersonic κεφαλή, η οποία μπορεί να πιάσει ταχύτητα 20 Μαχ και έχει ευελιξία που την καθιστά άτρωτη σε όλα τα υπάρχοντα αντιπυραυλικά μέσα- «είναι σαν μια πύρινη σφαίρα, μετεωρίτης, που κατευθύνεται προς τον στόχο του». Το όνομα του όπλου αυτού είναι Avangard, διευκρίνισε- ενώ συμπλήρωσε πως η Ρωσία διαθέτει λειτουργικά όπλα λέιζερ, αλλά είναι πολύ νωρίς για να δώσει λεπτομέρειες.

Ακόμα, ο ρώσος πρόεδρος κατέστησε σαφές στην ομιλία του ότι η «αυξανόμενη στρατιωτική ισχύς της Ρωσίας δεν απειλεί κανέναν,» «ούτε η Ρωσία προτίθεται να επιτεθεί σε κανέναν». Παράλληλα, όμως θεώρησε «χρέος του» να προειδοποιήσει την Δύση, λέγοντας ότι «η Ρωσία θα απαντήσει ακαριαία» σε όποιον επιχειρήσει να επιτεθεί με όποιου είδους πυρηνικά όπλα εναντίον της ίδιας ή των συμμάχων της.

Αναφερόμενος στην αυξανόμενη στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας, ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι συνιστά μια σίγουρη εγγύηση για την ειρήνη στον πλανήτη «επειδή η ισχύς αυτή διατηρεί και θα συνεχίσει να διατηρεί την στρατηγική ισορροπία και την ισορροπία δυνάμεων σε όλο τον κόσμο». Επεσήμανε επίσης, ότι η ισχύς αυτή ήταν και παραμένει ένας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες για την διεθνή ασφάλεια μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και έως τις μέρες μας.

Με πληροφορίες από το  ΑΠΕ - ΜΕ, TASS,RT, Sputnick 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ