Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πραξικόπημα - Τουρκία: Ο πιλότος που έριξε το ρώσικο SU-24 ανάμεσα στους πραξικοπηματίες

16.07.2016 | 16:53
 Ο Τούρκος πιλότος που κατέρριψε το ρωσικό Su-24 τον Νοέμβριο του 2014 εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος, μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti από την Άγκυρα, επικαλούμενο δηλώσεις του δημάρχου της Άγκυρας Γκιολίχ Γκιοκτσέκ CNN Turk

Ο δήμαρχος της Άγκυρας έκανε λόγο στις δηλώσεις του για ύπαρξη «παράλληλης δομής» στον τουρκικό στρατό, λέγοντας ότι αυτή η «παράλληλη δομή» στις ένοπλες δυνάμεις, ευθύνεται για την επιδείνωση των σχέσεων με την Ρωσία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Άγκυρας, αυτό ήταν σε γνώση της κυβέρνησης.

«Συγκεκριμένα αυτή η «παράλληλη δομή» χάλασε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία. Ήταν το συμβάν (με το αεροσκάφος) στο οποίο συμμετείχε ένας από τους πιλότους αυτής της «δομής» και το λέω εκατό τοις εκατό» δήλωσε ο Γκιοκτσέκ, προσθέτοντας τα εξής: «Ο πιλότος αυτός ήταν ένας από αυτούς που συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Μέχρι σήμερα δεν το λέγαμε, το κρατούσαμε μυστικό. Αλλά εγώ, ο Μελίχ Γκιοκτσέκ, σας λέω ότι τις σχέσεις μας με τη Ρωσία την χάλασαν αυτοί οι παλιάνθρωποι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τούρκος δολοφόνος: Σκότωσα τον Ρώσο πιλότο και δε φοβάμαι - Αποκαλυπτική Συνέντευξη

Πρόσθεσε ότι η δημιουργία ενός «παράλληλου κράτους» είχε ως στόχο να απομονώσει την Τουρκία. «Χθες είχα έναν επισκέπτη που ειναι σύμβουλος του Πούτιν. Αυτός είναι της ίδιας γνώμης», δήλωσε ο Gökçek, χωρίς να διευκρινίζει το όνομα του Συμβούλου.

Οι αρχές δήλωσαν ότι στην εξέγερση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και της στρατιωτικής αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια των ταραχών στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα, σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία στις 24, Νοεμβρίου του 2015 κατέρριψε ένα ρωσικό αεροσκάφος τύπου Su-24. Στην Άγκυρα ισχυρίζονται ότι το αεροπλάνο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Στο Υπουργείο Άμυνας επιμένουν ότι το SU-24 παρέμεινε πάνω από τη Συρία. Το πλήρωμα κατάφερε να σωθεί αλλά ο πιλότος Oleg Peshkov σκοτώθηκε απο πυρά καθώς έπεφτε με το αλεξίπτωτο του. Ο Konstantin Murakhtin διασώθηκε και μεταφέρθηκε στη ρωσική βάση Hamim.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ