Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πραξικόπημα από το εξωτερικό "βλέπει" ο Ερντογάν

20.03.2014 | 00:03
Ξένες δυνάμεις κατηγόρησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός για την ‘''παράλληλη προσπάθεια πραξικοπήματος’'' στην Τουρκία, ενώ συνέχισε τις πομπώδεις αναφορές και τους φανφαρονισμούς για την κυβέρνησή του και την Τουρκία. «Γνωρίζω ότι ορισμένοι ενοχλήθηκαν με την Τουρκία, το ανερχόμενο αστέρι των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας. Συγνώμη, αλλά θα συνεχίσουμε να τους ενοχλούμε», φέρεται να είπε, σύμφωνα με την  εφημερίδα Türkiye.
Από την πλευρά της η εφημερίδα  Sabah  αναδεικνύει από την προεκλογική ομιλία του Τούρκου Πρωθυπουργού  στο Αιδίνιο, το σημείο που είπε  ότι «είναι στόχος αντίστοιχης επιχείρησης με εκείνη εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού Adnan Menderes και του Δημοκρατικού Κόμματός του». Συγκεκριμένα είπε «πριν το πραξικόπημα της 27ης Μάιου, ο Menderes (ο οποίος είχε απαγχονιστεί) αποκαλούνταν δικτάτορας, όπως χαρακτηρίζεται και ο ίδιος σήμερα και όπως ο Menderes είχε κατηγορηθεί για διαφθορά έτσι και η κυβέρνηση σήμερα  κατηγορείται για παρατυπίες». 

Ο κ. Erdogan ανέφερε ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κιλιτσντάρογλου και η ομάδα του βρίσκονται πίσω από την εν λόγω επιχείρηση και κάλεσε τους ψηφοφόρους να δείξουν την αντίδρασή τους στις κάλπες της 30ης Μαρτίου.

 Η εφημεριδα. Milliyet γράφει ότι ο κ. Erdogan κατηγόρησε τον ιμάμη Fethullah Gülen ότι εκμεταλλεύεται τη θρησκεία και ορκίσθηκε να αγωνισθεί ενάντια στη νέα Εργκενεκόν στην Πενσυλβάνια, όπως αγωνίσθηκε ενάντια στο δίκτυο Εργενεκόν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ