Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πρέπει να πολεμήσουμε το μήνυμα του ISIL για να σωθεί το Ισλάμ"

18.11.2014 | 17:23
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Πρέπει να πολεμήσουμε το μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους για να σώσουμε το Ισλάμ, υπογράμμισε η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας έκανε έκκληση στον αραβικό κόσμο ώστε να μην αφήσει ελεύθερο το πεδίο στους εξτρεμιστές που προβάλλουν μια «απεχθή» εικόνα της Μέσης Ανατολής και του Ισλάμ.

«Η σιωπή μας είναι το μεγαλύτερο δώρο» για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε η βασίλισσα Ράνια, προσθέτοντας: «Είμαστε συνένοχοι στην επιτυχία τους», κυρίως στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
«Μια μειονότητα εξτρεμιστών χωρίς πίστη χρησιμοποιούν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να ξαναγράψουν την ιστορία μας, να αλλοιώσουν την ταυτότητά μας και να αλλάξουν την εικόνα μας»
Η μάχη του διεθνούς συνασπισμού ενάντια στο ΙΚ αφορά «το μέλλον της Μέσης Ανατολής και του Ισλάμ» και «είναι μια μάχη που εμείς (οι μετριοπαθείς) πρέπει να κερδίσουμε», υπογράμμισε.

«Μια μειονότητα εξτρεμιστών χωρίς πίστη χρησιμοποιούν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να ξαναγράψουν την ιστορία μας, να αλλοιώσουν την ταυτότητά μας και να αλλάξουν την εικόνα μας» κατήγγειλε.

Στη διάρκεια της ομιλίας της προβάλλονταν σε μια γιγαντοοθόνη φωτογραφίες από βία και καταστροφές στη Μέση Ανατολή, όμως η βασίλισσα Ράνια επεσήμανε ότι αυτές δεν αντιπροσωπεύουν τον αραβικό κόσμο.

«Δεν με αντιπροσωπεύουν περισσότερο απ’ όσο αντιπροσωπεύουν εσάς. Είναι ανοίκειες και αποκρουστικές για τη μεγάλη πλειονότητα των Αράβων, των μουσουλμάνων και των χριστιανών. Θα πρέπει να προκαλούν την οργή κάθε Άραβα σε όλη την περιοχή, διότι αποτελούν επίθεση στις αρχές μας και την κοινή μας ιστορία», υπογράμμισε.

Η βασίλισσα Ράνια απηύθυνε έκκληση στα αραβικά μέσα ενημέρωσης: «Για το καλό κάθε ενός από εμάς, για το Ισλάμ και για τον αραβικό κόσμο, για το μέλλον των νέων μας, πρέπει να γράψουμε μια νέα αφήγηση και να την μεταδώσουμε στον κόσμο». «Διότι αν δεν αποφασίσουμε ποια θα είναι η ταυτότητά μας και ποια θα είναι η κληρονομιά μας, οι εξτρεμιστές θα το κάνουν για εμάς», προειδοποίησε.

Εκτίμησε παράλληλα ότι μακροπρόθεσμα, για να εξαλειφθεί ο εξτρεμισμός, πρέπει ο κόσμος να επενδύσει «σε μια ποιοτική εκπαίδευση για όλους, αγόρια και κορίτσια» και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Η παιδεία από μόνη της δεν είναι η λύση. Χρειαζόμαστε επίσης θέσεις εργασίας», εξήγησε η βασίλισσα της Ιορδανίας, υπενθυμίζοντας ότι ο αραβικός κόσμος πρέπει να δημιουργήσει «100 εκατομμύρια θέσεις εργασίας ως το 2020 για να απορροφήσει τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ