Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλουν αέριο για να δώσουν χρήμα οι κινέζοι! Ο κυπριακός τύπος σήμερα.

03.07.2012 | 09:11
Στην έναρξη των επαφών της Τρόικας στην Κύπρο για την εκτίμηση των δανειακών αναγκών της χώρας και την υπογραφή Μνημονίου και στην κρατικοποίηση της Λαϊκής, μέσω της εξαγοράς του 84% του μετοχικού της κεφαλαίου από την Κυβέρνηση αναφέρονται όλα τα πρωτοσέλιδα των σημερινών κυπριακών εφημερίδων, παράλληλα με τις δηλώσεις Συλικιώτη για συζήτηση μερικής η ολικής εξαγοράς της τράπεζας από τους Κινέζους. Επίσης, η αποκατάσταση μέρους του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στο Βασιλικό, η συζήτηση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Κυπριακών Αερογραμμών στη Βουλή και οι αριστεύσαντες στις Παγκύπριες Εξετάσεις είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλονται στον Τύπο.


Η «Αλήθεια» υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Κρατική η Λαϊκή και… πωλείται», γράφει ότι η Κυβέρνηση απέκτησε χθες την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, ενώ ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης επιβεβαίωσε ότι συζητά με τους Κινέζους ολική ή μερική εξαγορά της τράπεζας. Εξάλλου, η εφημερίδα αναφέρει ότι 30 Τροϊκάνοι κάνουν από σήμερα φύλλο και φτερό τα «δεφτέρια» της Κυβέρνησης.
Η «Σημερινή», με τίτλο «Θέλουν αέριο για να δώσουν χρήμα οι Κινέζοι», γράφει ότι οι Κινέζοι, με τους οποίους συναντήθηκε πρόσφατα ο Υπουργός Εμπορίου για το δάνειο, ζήτησαν ως προϋπόθεση να τύχουν προνομιακής μεταχείρισης σε θέματα φυσικού αερίου. Εξάλλου, η εφημερίδα αναφέρει ότι η ανεργία συνεχίζει να σκαρφαλώνει, με τα ποσοστά στην Κύπρο να έχουν αυξηθεί στο 10,8% τον Μάιο, σύμφωνα με τη Eurostat.
Ο «Φιλελεύθερος», στο κύριο θέμα του, υπό τον τίτλο «Τέλος Ιουλίου το Μνημόνιο», γράφει ότι πέραν των 30 τεχνοκρατών της Τρόικας θέτουν από σήμερα την οικονομία στο μικροσκόπιο για να εξακριβώσουν το ύψος των δανειακών αναγκών της Κύπρου, ενώ στόχος είναι το Μνημόνιο να είναι έτοιμο στα τέλη του μήνα. Ακόμη, γράφει ότι η Αστυνομία εισέρχεται σε τροχιά αλλαγών στην ηγετική της πυραμίδα, αναζητώντας νέο υπαρχηγό, με επικρατέστερους του Δώρο Αχιλλέως και Μαριάννα Φραντζή.Η «Χαραυγή» αναφέρεται πρωτοσέλιδα στο θέμα της κρατικοποίησης της Λαϊκής, που ανακοίνωσε επίσημα ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, επαναλαμβάνοντας παράλληλα τη δέσμευση της Κυβέρνησης για στήριξη των τραπεζών και διασφάλιση του χρηματοοικονομικού τομέα. Επίσης, η εφημερίδα γράφει ότι αποκαταστάθηκε μεγάλο μέρος του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού στο βασιλικό, με τον Υπουργό Εμπορίου να μιλά για «μικρό θαύμα».Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αξιωματούχοι της Τρόικας εκτιμούν την ζημιά», γράφει ότι τράπεζες, δημόσια υπηρεσία, συντεχνίες και ΑΤΑ θα τεθούν υπό το μικροσκόπιο των εκπροσώπων της Τρόικας, οι οποίοι ξεκινούν σήμερα επαφές στο νησί. Εξάλλου, η εφημερίδα γράφει ότι το Βραβείο Πολιτών της ΕΕ απονεμήθηκε σε έναν Ε/κ και ένα Τ/κ, τους Πέτρο Σουππουρή και Huseyin Akansoy, για το έργο τους στην προώθηση της διακοινοτικής ειρήνευσης.  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ