Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επικίνδυνα παιχνίδια Χριστόφια με την Τρόικα. Ο κυπριακός τύπος σήμερα.

06.07.2012 | 08:54
Η εναρκτήρια τελετή της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Αμφιθέατρο του Κουρίου, οι επαφές της Τρόικας στην Κύπρο που ολοκληρώνονται σήμερα, η πρόταση του καναδικού κολοσσού Triple Five για εξαγορά του 100% των Κυπριακών Αερογραμμών, οι διεργασίες στα κόμματα για τις προεδρικές εκλογές και ο καθορισμός πλαφόν στα δίδακτρα των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.
 
 
Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Από δάνειο σε … δάνειο» αναφέρει πως ψάχνουν επειγόντως 133 εκατομμύρια ευρώ, καθώς ξένες τράπεζες που κατέχουν κυπριακά ομόλογα που λήγουν στις 16 του μήνα ζητούν να τα πληρωθούν. Αλλού αναφέρεται στις επαφές της τρόικας χθες με τις συντεχνίες και κόμματα και αναφέρει πως οι συντεχνίες είναι αντίθετες με την κατάργηση της ΑΤΑ, όπως δήλωσαν στη συνάντηση, ενώ τα κόμματα ζήτησαν σεβασμό στις ιδιαιτερότητες. Σε άλλο θέμα γράφει πως θα συνεχιστεί μέχρι Σεπτέμβριο – Οκτώβριο η αποκοπή του 10% από τους μισθούς των βουλευτών λόγω της οικονομικής κρίσης. 
«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Δάνεια επί δανείων για να ξοφληθούν υποχρεώσεις» αναφέρει πως έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ενέργεια της Κυβέρνησης να προσφύγει στους ημικρατικούς οργανισμούς για δανεισμό ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ. Αλλού γράφει πως κινδυνεύει η ζωή 38 θαλασσαιμικών αφού δεν υπάρχει φάρμακο το οποίο δεν παραγγέλθηκε έγκαιρα. Σε άλλο θέμα γράφει πως τα Υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας, σε συνεργασία με εκπαιδευτικές οργανώσεις, κινητοποιούνται για την αποτροπή διοργάνωσης εκπαιδευτικού συνεδρίου στα κατεχόμενα, με συμμετοχή διεθνούς φήμης Ευρωπαίων ακαδημαϊκών.
 
«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «’Η Τρόικα ήλθε να βοηθήσει’» φιλοξενεί στο κύριο του θέμα συνέντευξη στην εφημερίδα του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος αναφέρει πως η εδώ παρουσία της Τρόικας συνιστά απτή απόδειξη της βούλησης της ΕΕ να βοηθήσει την Κύπρο. Αλλού αναφέρεται σε έρευνες Βέλγων για εμπόριο όπλων στην Κύπρο και αναφέρει πως δυο αξιωματικοί της Βελγικής Αστυνομίας που βρίσκονται στην Κύπρο διενήργησαν μαζί με αξιωματικούς της κυπριακής Αστυνομίας έρευνας στην οικία προσώπου χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε παράνομο. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρει πως ο καναδικός κολοσσός Triple Five υπέβαλε γραπτή πρόταση εξαγοράς του 100% των Κυπριακών Αερογραμμών. 
Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Για μια Καλύτερη Ευρώπη» αναφέρει πως σε έναν επιβλητικό και από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου, το Κούριο, η Δανία παρέδωσε χθες βράδυ στην Κυπριακή Δημοκρατία τη σκυτάλη της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αλλού γράφει πως ο Υπουργός Παιδείας καθόρισε το πλαφόν στα δίδακτρα των ιδιωτικών πανεπιστημίων στο 5%. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως τονίστηκαν στην Τρόικα οι ιδιαιτερότητες της Κύπρου και ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα προβλήματα προέρχονται από την έκθεση των τραπεζών στην Ελλάδα. 
Και η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Μια περήφανη στιγμή στην ιστορία της Κύπρου» γράφει στο κύριο της θέμα πως ξεκίνησε χθες βράδυ η εξάμηνη εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο με μια συμβολικού περιεχομένου εναρκτήρια τελετή στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου.Ακόμη, γράφει σε άλλο θέμα πως ένα αυξημένο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων αφυπηρετούν πρόωρα εν μέσω φόβων ότι το εφάπαξ τους θα φορολογηθεί, παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι αυτό δεν θα συμβεί.

 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Νέα τάξη πραγμάτων στην οικονομία» πως οι τεχνοκράτες της Τρόικας στέλνουν ήδη τα μηνύματα ότι θα πρέπει να υπάρξουν ριζοσπαστικές αλλαγές που θα οδηγούν σε μεγάλες θυσίες του κυπριακού λαού.  Η εφημερίδα γράφει σε άλλο θέμα πως μετρημένες είναι οι μέρες της γερμανικής ευημερίας.
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο Λιλλήκας άλωσε την ΕΔΕΚ» κάνει λόγο για «βυζαντινές ραδιουργίες του Αρχιεπισκόπου για επιβολή του εκλεκτού του», αναφέροντας ότι «όπου ποντάρουν βγαίνουν χαμένες οι ηγεσίες ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ μετά τον αυτό-εγκλωβισμό τους απέναντι από το Λαϊκό Κίνημα».  
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το ποντίκι» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επικίνδυνα παιγνίδια Χριστόφια με την Τρόικα» κάνει λόγο για επικίνδυνους ακροβατισμούς των κυβερνώντων στο τρίγωνο Λευκωσία – Κίνα – Τρόικα. Αλλού αναφέρει ότι ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης δήλωσε πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας έκανε ζημιά 4 δισεκατομμυρίων. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Τούρκοι «θα ανοίξουν» την Αμμόχωστο, όταν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, γράφει η Milliyet

Κύπρος-Ελλάδα:τα 7 τρις φυσικό αέριο,"γεωπολιτικό δώρο",οι ευκαιρίες και οι κίνδυνοι

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ