Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Κυπριακός Τύπος σήμερα 09-08-12

09.08.2012 | 09:23
 Τα όσα σχετίζονται με την ανάμιξη του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας στη συμφωνία για την κινέζικη επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, οι εξελίξεις σε σχέση με το θέμα της μεμονωμένης κατοικίας, το που πήγαν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ του ρωσικού δανείου και η δεύτερη έρευνα που ζήτησε η Κεντρική Τράπεζα σε σχέση με τα επισφαλή δάνεια είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
Αλλα θέματα με τα οποία ασχολείται ο ημερήσιος Τύπος έχουν να κάνουν με την άνοδο της τιμής τους γάλακτος, την υποδοχή του αργυρού Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη, το κύκλωμα τοκογλυφίας με μέλη αστυνομικούς, την πολυκοσμία που παρατηρείται στο ΚΕΠ Λευκωσίας, τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης στη Γερόνισο και την πρόκριση της ΑΕΛ στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ.


Η «Αλήθεια», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κάνουν πολιτική στα μουλωχτά» γράφει ότι οι προφορικές οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών για κατοικίες σε αγροτεμάχια εγείρουν υποψίες για ευνοϊκή μεταχείριση αλλά και πως «πάει Βουλή το μπλόκο στη μεμονωμένη κατοικία». Σε άλλο της θέμα από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα γράφει ότι Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ δεν βρίσκουν τίποτα μεμπτό στις εξωθεσμικές δραστηριότητες του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Μάριου Ιερωνυμίδη ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την ανέγερση εμπορικού κέντρου στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας ως φίλος του Κινέζου επενδυτή. Αλλού η εφημερίδα κάνει λόγο για πιέσεις του Προεδρικού στο Μιχάλη Σαρρή για να παραιτηθεί από τη Λαϊκή Τράπεζα.
Η «Σημερινή», υπό τον τίτλο «Καπνός 2,5 δισεκατομμύρια», κάνει λόγο στο κύριο της θέμα για σοβαρά ερωτηματικά που εγείρονται σχετικά με την τύχη των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία είχε εξασφαλίσει η Κυβέρνηση από το ρωσικό δάνειο και τα οποία «εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού», αναφέρει το δημοσίευμα. Αλλού η εφημερίδα φιλοξενεί φωτογραφία από το χτεσινό αγώνα της ΑΕΛ στο Βελιγράδι γράφοντας ότι έγραψε ιστορία η ΑΕΛ (με την πρόκριση της επί της Παρτιζάν). Σε άλλο της θέμα η «Σημερινή» κάνει λόγο για κύκλωμα τοκογλυφίας με μέλη αστυνομικούς. Σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί δύο ένστολοι αστυνομικοί μετά από οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας.Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Κάνουν τους Κινέζους» γράφει ότι επί έξι μήνες τουλάχιστον - από το Μάρτιο μέχρι σήμερα – ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Μάριος Ιερωνυμίδης, συμμετείχε στο πλευρό του Κινέζου επιχειρηματία Γιανγκ Γκι, σχεδόν σε όλες τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Hermes και αυτές του ιδίου με την Κυβέρνηση για την τεράστια επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας. Αλλού γράφει ότι ακόμα πιο ακριβό θα αγοράζουν οι καταναλωτές το γάλα. Σε άλλο θέμα του ο «Φ» γράφει ότι στο ΚΕΠ Λευκωσίας εξυπηρετούνται καθημερινά 1200 άτομα με αποτέλεσμα κάποιες στιγμές να κλείνουν οι πόρτες επειδή δημιουργείται το αδιαχώρητο.


Η «Χαραυγή», στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στο μικροσκόπιο φάκελοι επισφαλών δανείων» γράφει ότι φύλλο και φτερό αναμένεται να κάνει στις τράπεζες δεύτερη έρευνα η οποία διατάχθηκε από την Κεντρική Τράπεζα προς διαλεύκανση των καταγγελιών για επισφαλείς λογαριασμούς και δάνεια που έχουν διαγραφεί. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα φιλοξενεί φωτογραφία του αργυρού Ολυμπιονίκη Παύλου Κοντίδη γράφοντας πως όλα είναι έτοιμα για την ιστορική υποδοχή του Ολυμπιονίκη ο οποίος επιστρέφει απόψε στην Κύπρο. Αλλού η «Χαραυγή» κάνει λόγο για 80 «υπηκοότητες» από το ψευδοκράτος σε Τούρκους εποίκους.Η αγγλόγλωσση τέλος εφημερίδα “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ερωτηματικά σε σχέση με την κινέζικη επένδυση», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η προοπτική για την τεράστια κινέζικη επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας τέθηκε υπό σοβαρή αμφισβήτηση χτες μετά από αποκαλύψεις αναφορικά με την ανάμειξη στη συμφωνία του Διευθυντή του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου και της συζύγου του. Αλλού φιλοξενεί φωτογραφία από χτεσινή διαμαρτυρία ακτιβίστριας στο Παρίσι ενάντια στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αναβάλει μέχρι και το τέλος του 2013 την απαγόρευση χρήσης από την βιομηχανία καλλυντικών, συστατικών τα οποία έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Σε τρίτο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι αρχαία φυλακτά μικρών αγοριών βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές στη Γερόνησο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ