Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Κυπριακός Τύπος σήμερα 24-07-12

24.07.2012 | 08:56
Οι επαφές της Τρόικας στη Λευκωσία και τα ποσά που τίθενται στο τραπέζι των συζητήσεων, η πρόταση του κολοσσού Triple Five προς το Υπουργείο Οικονομικών για αγορά ομολόγων, οι δηλώσεις Μαλά ότι θα βρίσκεται στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών και ο διορισμός νέου Ανώτατου Εκτελεστικό Διευθυντή της Cyta είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Πρώτη κόντρα για τις τράπεζες», πως μεγάλη απόκλιση στις εκτιμήσεις Κυβέρνησης - Τρόικας από τις ανάγκες το τραπεζών. Το ΔΝΤ υπολογίζει ότι απαιτούνται 11 δις, η ΕΚΤ λέει 9 και η Κυβέρνηση ρίχνει το ποσό στα 5 δις. Αλλού η εφημερίδα σημειώνει πως στο 74,6% του ΑΕΠ εκτοξεύθηκε το δημόσιο χρέος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε «διπλό όχι στον Μαλά με το καλημέρα» από ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, που απάντησαν ότι δεν είναι όμορες δυνάμεις στην πρόσκληση του υποψηφίου προέδρου για συνεργασία.
«Η Σημερινή», με κύριο τίτλο «Η ώρα της κρίσης», αναφέρει πως τα ψέματα τέλειωσαν και σήμερα Κυβέρνηση και Τρόικα κάθονται ενώπιον ενωπίω με ανοικτά χαρτιά για να διαπραγματευθούν το μέλλον της οικονομίας της χώρας. Αλλού η εφημερίδα σημειώνει πως ο καναδικός κολοσσός Triple Five επιστρέφει ως από μηχανής θεός με πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών για αγορά ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας της τάξης των 3 δις ευρώ. Σε άλλο θέμα σημειώνεται πως ο υποψήφιος για την Προεδρία Σταύρος Μαλάς δήλωσε πως θα βρίσκεται στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Στα 11 δις ευρώ ο πήχης Τρόικας», πως από πολύ ψηλά ξεκινά ο πήχης των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα που από σήμερα μπαίνει στα βαθιά νερά. Αλλού αναφέρει πως τις πρώτες ημέρες Αυγούστου αναμένεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση στους διορισμούς των νέων ΔΣ μιας σειράς από Ημικρατικούς Οργανισμούς, των οποίων η θητεία λήγει στις 31 Ιουλίου. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως το ΔΣ της Cyta, του οποίου η θητεία λήγει σε μια βδομάδα, διόρισε νέο ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή του οργανισμού, ο οποίος θα αναλάβει όμως καθήκοντα σε τρεις μήνες.

Η «Χαραυγή», με κύριο τίτλο «Η ΜΟΚΑΣ να παρέμβει αυτεπάγγελτα», γράφει πως υπάρχει μαρτυρικό υλικό, καταγγελίες και σωρεία πληροφοριών και θα μπορούσε η ΜΟΚΑΣ να ξεκινούσε αυτεπάγγελτη και σε βάθος έρευνα σε σχέση με την υπόθεση Ακη Τσοχατζόπουλου και ειδικότερα για την κατάθεση/ομολογία του Νίκου Ζήγρα με την οποία εμπλέκει στην υπόθεση τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών επί διακυβέρνησης ΔΗΣΥ Ντίνο Μιχαηλίδη και τον επιχειρηματία Al Sayad Fouad. Αλλού αναφέρει πως κατέβηκε από το ταμπλό η μετοχή των Κυπριακών Αερογραμμών ενώ η Κυβέρνηση αναπέμπει τους όρους που ψήφισε η πλειοψηφία της Βουλής. Αλλού αναφέρει πως στη Βοσνία βρίσκονται 280 σκελετικά δείγματα οστών που πιστεύεται ότι ανήκουν σε 60 με 70 άτομα.
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Προδιαγράφονται διώξεις οίκων ευγηρίας» και αναφέρει πως οι κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους θα αρχίσουν τις διώξεις κατά οίκων ευγηρίας που δεν συμμορφώθηκαν με τις οδηγίες για να θέτουν σε λειτουργία τα συστήματα κλιματισμού λόγω του καύσωνα. Αλλού αναφέρεται στην επάνοδο της Τρόικας στην Κύπρο για δεύτερο γύρο επαφών. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως οι πρόγονοί μας παρά οι κλιματικές αλλαγές οδήγησαν τον πρωτόγονο άνθρωπο - Neanderthal - προς εξαφάνιση στην Ευρώπη σύμφωνα με νέα έρευνα.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ελληνικός Τύπος

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ 1974:Πως φθάσαμε στην εισβολή του Αττίλα.Φωτογραφίες ντοκουμέντο.

Λήφθηκε η απόφαση: Τερματικό υγροποίησης στην Κύπρο

Γκάφα αστυνομικών!Πήγαν να "τινάξουν" στον αέρα μια πόρτα αλλά το παράκαναν!Βίντεο

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ