Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα "στραβά,ανάποδα και άδικα" των προαγωγών των αξιωματικών στις ΕΔ

16.10.2012 | 00:22

Τα “στραβά,ανάποδα και άδικα” των προαγωγών στις Ένοπλες Δυνάμεις έφερε με ερώτησή του στη Βουλή ο Βασίλης Οικονόμου ,βουλευτής Αττικής με τη ΔΗΜΑΡ.

Στην ερώτησή του αναφέρει ότι “εξακολουθούν να υφίστανται αδικίες στην εξέλιξη και την σταδιοδρομία των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων “ και δίνει συγκεκριμένα παραδείγματα:

“...απόφοιτοι Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΙ) ιδίου έτους αποφοίτησης κρίνονται και προάγονται με διαφορά ακόμη και τριών ετών. Η ανωτέρω αδικία γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτή εάν λάβουμε υπόψη μας ότι πέραν του φέροντος βαθμού με τον Ν 3883/10, καθορίζεται σαφώς και η αρχαιότητα μεταξύ των αποφοίτων παραγωγικών σχολών (έτος προαγωγής) εξομοιώνοντας αρίστους αποφοίτους σχολών όπως η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) με απόφοιτο άλλης σχολής με «τρεις» στερήσεις (να ληφθεί υπόψη ότι η πρόβλεψη αρχαιότητας συναρτήσει του έτους προαγωγής έχει σκοπό να επιβραβεύονται οι άριστοι έναντι των υπολοίπων).
Παραδείγματος χάρη, απόφοιτος τάξης 1994 της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) φέρει τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη, ενώ απόφοιτος τάξης 1992 της ΣΝΔ (μάχιμος) φέρει το βαθμό του Πλωτάρχη! Απόφοιτοι της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) τάξης 1993 είναι Αντισυνταγματάρχες ενώ οι αντίστοιχοι της ΣΝΔ πρόκειται να προαχθούν στον ίδιο βαθμό το 2014! Πρώην Υποπλοίαρχος (ΣΝΔ) τάξης 1996 μετατάχθηκε στο Σώμα Στρατολόγων Νομικών Συμβούλων (ΣΣΝΣ) το 2012 και προήχθει στο βαθμό του Ταγματάρχη αναδρομικά από το 2009 την στιγμή που οι υπόλοιποι απόφοιτοι ΣΝΔ τάξης 1996 προήχθησαν στον όμοιο βαθμό (Πλωτάρχη) το 2012. Ακόμη και απόφοιτοι ΣΝΔ ειδικότητας (Ο) που εισήχθηκαν ως Δόκιμοι Σημαιοφόροι Οικονομικοί το 1993 και το 1994 είναι Αντιπλοίαρχοι από το 2011, ενώ οι μάχιμοι απόφοιτοι του 1992 πρόκειται να προαχθούν το 2013!
Ερωτάστε:
1. Προτίθεστε να προβείτε σε άρση της ανωτέρω αδικίας εις βάρος κάποιων στελεχών, η οποία δημιουργήθηκε με την παράλειψη του Ν 3883/10 να αποκαταστήσει την ισονομία με την έναρξη εφαρμογής του;
2. Εάν ναι προτίθεστε να φέρετε προς ψήφιση τροπολογία του Ν. 3883/10 όπου θα προβλέπεται η αναδρομική κρίση για αποφοίτους παραγωγικών σχολών των ΕΔ (ΑΣΕΙ) για το έτος που κρίθηκαν οι απόφοιτοι ιδίου έτους έστω και μιας Παραγωγικής Σχολής, ανεξαρτήτως ύπαρξης κενής οργανικής θέσης και συμπλήρωσης χρόνου διοίκησης στον κατεχόμενο βαθμό, με την επιφύλαξη στο νέο βαθμό να συμπληρώσουν τον οφειλόμενο χρόνο διοίκησης και με ρητή πρόβλεψη ώστε να μην δικαιούνται αναδρομικά χρήματα λόγω αυτής της αποκατάστασης της αδικίας και «κολλήσει» η ρύθμιση σε ζητήματα κόστους”;
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ