OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

«Πρόβα πολέμου» στην Κριμαία με στρατιωτικά γυμνάσια των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων – ΦΩΤΟ

14/02/2019 - 07:00
Ρωσία
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά τις στρατιωτικές ασκήσεις με αιχμή του δόρατος τους τρομακτικούς πυραύλους S-400 στην περιοχή της Κριμαίας, χθες νέα στρατιωτικά γυμνάσια έλαβαν χώρα, στην χερσόνησο της Κριμαίας, ανεβάζοντας κατακόυρφα την ένταση στην περιοχή, με τη Μόσχα να κάνει σαφή ένδειξη και προβολή ισχύος.

Αυτή τη φορά δεν ήταν πυραυλικές δυνάμεις, αλλά συνδυασμός χερσαίων και ναυτικών δυνάμεων αλλά και αεροπορικών, δείχνοντας την προηγμένη και εκσυγχρονισμένη τακτική των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, εν μέσω κρίσεων με Ουκρανία αλλά και NATO υπό το πρίσμα «κατάρρευσης» της Συνθήκης για τα Πυρηνικά INF.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 500 στρατιώτες των χερσαίων δυνάμεων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας έλαβαν μέρος σε τακτικές ασκήσεις στη χερσόνησο της Κριμαίας, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Στόλου.

«Οι μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού μιας ταξιαρχίας των χερσαίων δυνάμεων του Στόλου Μαύρης Θάλασσας εκτέλεσαν ασκήσεις τακτικής σε επίπεδο λόχου σε περιοχή εκπαιδεύσεων στην Κριμαία με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 στρατιωτών και περίπου 100 στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ενδεικτικά έλαβαν μέρος στις ασκήσεις συστήματα όπως το κύριο άρμα μάχης τύπου Τ-72B3, τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τύπου BTR-80 αλλά και δυνάμεις της Στρατιωτική Αεροπορία που εντάσσονται στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια» αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, τα στρατεύματα στις ασκήσεις έχουν αεροπορική υποστήριξη ενώ διεξάγουν επιθετικές και αμυντικές επιχειρήσεις, βελτιώνουν τον βαθμό οργάνωσης και απόκρυψης και παραλλαγής των θέσεων μάχης,αλλά προχωρούν και σε επιχειρήσεις αναγνώρισης και απόβασης φίλιων δυνάμεων στην οπισθοφυλακή του εχθρού.

Ένα από τα κύρια καθήκοντα της άσκησης ήταν να δοκιμάσει τις δεξιότητες και την ικανότητα των διοικητών να λαμβάνουν ανεξάρτητα αποφάσεις και να λαμβάνουν αυτοσχέδια δράση ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση του πεδίου μάχης.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο το Επιτελείο αξιολόγησε θετικά την απόδοση των Διοικητών που επέδειξαν πρωτοβουλία και επινοητικότητα για την αντιμετώπιση των καθηκόντων που τους είχαν τεθεί.

Οι ασκήσεις αυτές στην Κριμαία αποτελούν συνέχεια σε μια σαφή επίδειξη ισχύος που έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες, με το τρομερό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400.

Ειδικότερα, τα πληρώματα και οι δυνάμεις που είχαν διεξάγει την άσκηση είχαν προχωρήσει στην εγκατάσταση των πυραυλικών συστημάτων S-400 στην καθορισμένη περιοχή τοποθέτησης, όπου το στρατιωτικό υλικό και ο αντίστοιχος εξοπλισμός είχε προετοιμαστεί στη θέση μάχης.

Στη συνέχεια, τα πληρώματα μάχης είχαν πραγματοποιήσει λειτουργικό έλεγχο στη θέση των πυραυλικών συστημάτων εδάφους – αέρος, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στην λειτουργία και πυροδότηση των πυραύλων, καταστρέφοντας στόχο που προσομοίαζε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα.

Πηγή: TASS

Tags: ΚΡΙΜΑΙΑΠΟΛΕΜΟΣΡΩΣΙΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Related Posts

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18
SAFE
ΥΕΘΑ

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

15/12/2025 - 17:18
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Στις 8 Ιανουαρίου ψηφίζεται το νέο ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων

15/12/2025 - 15:25

Διαβάστε Επίσης

Dark Eagle: 3.500 χλμ εμβέλεια έχει το νέο υπερηχητικό όπλο των ΗΠΑ – «Χτυπάει την Κίνα από το Γκουάμ»

Ο Σικόρσκι «τρολάρει» τους «Ρώσους προπαγανδιστές»: Ο Πούτιν είναι ευεργέτης της Ουκρανίας

Κρασνοντάρ: Πυρκαγιά στο ρωσικό διυλιστήριο του Σλαβιάνσκ από επιδρομή ουκρανικών drones

Φιλιππίνες: «Δεν έχουμε στρατόπεδα τζιχαντιστών – Δεν εκπαιδεύθηκαν εδώ οι τρομοκράτες του Σίδνεϊ»

F-35 στην Τουρκία: «Δεν έχει αλλάξει η στάση μας για την προμήθεια των stealth μαχητικών» λένε οι ΗΠΑ

Τραμπ: Επιβάλλουμε πλήρη αποκλεισμό – από και προς τη Βενεζουέλα – των πετρελαιοφόρων που έχουν υποστεί κυρώσεις

Ελλάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Μόνη λύση για το Παλαιστινιακό η δημιουργία δύο κρατών

Μοσάντ: «Το Ισραήλ έχει την ευθύνη να μην ξεκινήσει πάλι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν»

Top News

Λούκας Γιώρκας Έχω πιεστεί, άφησα τον άνθρωπο αυτόν να εκτονωθεί και συνέχισα τη ζωή μου

Ευτύχης Μπλέτσας: Η τούμπα του παρουσιαστή σε λούνα παρκ - Η μπουνιά σε παιχνίδι και η στιγμή της πτώσης

Συντάξεις και επιδόματα στους λογαριασμούς μέχρι τα Χριστούγεννα: Οι αυξήσεις που έρχονται με τη νέα χρονιά

Παναγιώτης Μπουγιούρης: Δεν φοβάμαι τον γάμο, φοβάμαι το διαζύγιο, οφείλεις να βάζεις όρια στο παιδί

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert