Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Προδότες ή ηλίθιοι"; Οι "χουνταίοι", οι νοσταλγοί τους και η Κύπρος που "ξεχάστηκε"

22.07.2013 | 00:31
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε συστηματικά με τα γεγονότα της Κύπρου. Και αρνούμαστε να κατανοήσουμε όσους μας ρωτάνε “γιατί τέτοια επιμονή” ή ακόμη χειρότερα “γιατί τώρα τα  θυμάστε”; (!!!)

Το “Δεν ξεχνώ” που τα πρώτα χρόνια μετά από την τουρκική εισβολή συγκινούσε το καταντήσαμε ένα “ξεθωριασμένο σύνθημα” χωρίς νόημα . Δεν πρέπει να ξεχάσουμε αν και πρώτα απ΄ όλα πρέπει να μάθουμε. Την αλήθεια. Να μην την ξεχάσουμε και κυρίως να διδαχτούμε απ΄ αυτή. Κάτι που είναι δύσκολο να το κάνουμε όπως φαίνεται. Οι “μέρες εμφυλίου” που σιγά σιγά αρχίζουμε να ζούμε το αποδεικνύουν ότι είναι δύσκολο να μάθουμε από την ιστορία μας.

Η αφορμή για την απόφασή μας να ασχοληθούμε με επιμονή με τα γεγονότα της Κύπρου ,μην κρυβόμαστε, ήταν το εκπληκτικό υλικό που μας έκανε την τιμή να μας παραχωρήσει ο συγγραφέας και απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ Αντώνης Κακαράς.Οι συνεντεύξεις που έχει πάρει είναι εξαιρετικές,αποκαλυπτικές ,ιστορικά ντοκουμέντα . Συνεντεύξεις που κανείς από εμάς τους δημοσιογράφους τόσα χρόνια δεν σκέφτηκε να επιδιώξει.Με πρωταγωνιστές που κλήθηκαν να πολεμήσουν . Που είδαν τον εχθρό απέναντι σε απόσταση λίγων μέτρων. Που είδαν συναδέλφους τους “εθνικοπατριώτες” να σπεύδουν να κρυφτούν και να φύγουν από το πεδίο της μάχης αφού πρώτα είχαν προδώσει το ίδιο τους το Έθνος!

Την Κύπρο την πούλησε η χούντα. Κι όσοι -ελάχιστοι ευτυχώς- νοσταλγοί προσπάθησαν να ...δικαιολογήσουν τους “χουνταίους” με αστεία επιχειρήματα και συνωμοσιολογίες πρέπει 39 χρόνια μετά να αποφασίσουν αν “νοσταλγούν” ηλίθιους ή προδότες. Γιατί όλοι η...υπερασπιστική τους γραμμή στηρίζεται σε επιχειρήματα σαθρά: “ο Παπαδόπουλος δεν φταίει ,τον είχε ρίξει ο Ιωαννίδης που ο κακομοίρης πίστεψε τους Αμερικανούς και την πάτησε”!!! Το δίλημμα λοιπόν είναι σαφές :

•Προδότες ή ηλίθιοι;

Εμείς πιστεύουμε και δεν φοβόμαστε να το πούμε ότι ήταν προδότες. Ο Παπαδόπουλος “που τον είχε ρίξει ο Ιωαννίδης” είχε αποσύρει την Μεραρχία από την Κύπρο ανοίγοντας τον δρόμο στους Τουρκους . Ας μην παριστάνουν ότι δεν το θυμούνται όσοι ακόμη τον “πιστεύουν”.

Και ο Ιωαννίδης γνώριζε πολύ καλά τι θα συνέβαινε μετά από το πραξικόπημα κατα του Μακαριου.

Εκτός από τους πρωταίτιους της χούντας κανείς άλλος δεν πλήρωσε για τα εγκλήματα εκείνης της εποχής. Αυτό είναι ένα ακόμη “επαναλαμβανόμενο” λάθος μας που ξεκινά από πολύ παλιά. Για να μην πάμε πολύ πίσω ας θυμηθούμε ότι οι δοσίλογοι ,οι μαυραγορίτες ,οι ταγμτασφαλίτες οι συνεργάτες των Γερμανών δεν τιμωρήθηκαν δεν δικάστηκαν. Η προδοτική στάση ζωής τους επιβραβεύθηκε! Ήταν εκείνοι που όχι μόνο δεν φυλακίστηκαν αλλά στελέχωσαν τον κρατικό μηχανισμό.

Το ίδιο και με τους συνεργάτες της χούντας.

Κάπως έτσι λογικά φθάσαμε σήμερα στο να εκπροσωπούνται όλοι αυτοί στην Βουλή κάνοντας μαθήματα...δημοκρατίας. Αν και τα ΄χουν λίγο ...μπερδεμένα αφού δεν μπορείς να είσαι και με τον Παπαδόπουλο και με τον Ιωαννίδη και με τον βασιλιά ,έχουν αναλάβει να αντιπροσωπεύουν όλους όσους “νοσταλγούν” εκείνες ... “τις ωραίες εποχές που ο στρατός με τη ΜΟΜΑ του έφτιαχνε δρόμους στα χωριά”. Τώρα αν πούλαγε και τη μισή Κύπρο; "Δεν βαριέσαι βρε αδελφέ;".
 Αυτή ήταν "πάντα μακρυά" όπως είπαν κι αυτοί που ήρθαν μετά τη χούντα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Σκότωσε τον Μακάριο" - Ο κυβερνήτης που πήρε διαταγή βομβαρδισμού της Πάφου μιλά

Οι Αρχηγοί της χούντας - Τι έκαναν τις ημέρες του Αττίλα στην Κύπρο


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ