Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προεδρικό Διάταγμα για τις άδειες ναυτικής ικανότητας ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη

27.09.2016 | 17:56
 Την έκδοση προεδρικού διατάγματος με την οποία θα καθορίζονται οι ελάχιστες απαιτήσεις για την άδεια Ναυτικής Ικανότητας, ζητάει με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας ο Συνήγορος του Πολίτη.

Στην επιστολή, η οποία προκλήθηκε μετά από σχετική αναφορά του Πλωτάρχη ε.α. Παναγιώτη Σταμάτη, επισημαίνεται ότι το προεδρικό διάταγμα θα έπρεπε να έχει εκδοθεί πριν τρια χρόνια, μετά απο εισήγηση των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας.

Ο Πλωτάρχης ε.α. Παναγιώτης Σταμάτης είχε καταθέσει την αναφορά στον συνήγορο του πολίτη ζητώντας να μπορούν οι απόστρατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού να πάρουν τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε εμπορικά πλοία συμπληρώνοντας έτσι την πενιχρή τους σύνταξη.

Η πλήρης απάντηση του Συνήγορου είναι η ακόλουθη:Αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη για τα αποδεικτικά ναυτικής ικανότητας

Απόστρατος Αξιωματικός του ΠΝ ζητά την παρέμβαση της ανεξάρτητης αρχής ώστε να εφοδιαστεί με έγγραφα που θα του επιτρέψουν εργασία στο εμπορικό ναυτικό.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ