Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

Προειδοποιεί τη Ρωσία το ΝΑΤΟ

08.04.2014 | 13:28
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προειδοποίησε τη Ρωσία σήμερα ότι εάν εισβάλει στην ανατολική Ουκρανία, θα υπάρξουν "σοβαρές συνέπειες" για τη σχέση της με τη Συμμαχία.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters η αστυνομία συνέλαβε 70 άτομα που έθεσαν υπο κατάληψη ένα περιφερειακό διοικητικό κτίριο στην ανατολική Ουκρανία κατα την διάρκεια της νύχτας. Το Κίεβο λέει ότι η κατάσχεση των δημοσίων κτιρίων στο κατ 'εξοχήν ρωσόφωνο βιομηχανικό κέντρο της Ανατολικής Ουκρανίας την Κυριακή το βράδυ είναι μια επανάληψη των γεγονότων στην Κριμαία.

"Αν η Ρωσία παρέμβει περαιτέρω στην Ουκρανία θα είναι ένα ιστορικό λάθος" δήλωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ρασμούσεν σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι. "Θα έχει σοβαρές συνέπειες για τη σχέση μας με τη Ρωσία και θα απομονώσει περαιτέρω τη Ρωσία σε διεθνές επίπεδο."

Ο Ράσμουσεν είπε ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για μια στρατιωτική αντίδραση αν η Ρωσία εισβάλει στην ανατολική Ουκρανία, αλλά κάλεσε τη Μόσχα να αποσύρει τις "δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες" που έχουν μαζευτεί στα σύνορα της Ουκρανίας .

"Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις στην κατάσταση της ασφάλειας στην Ουκρανία και κατά μήκος των συνόρων καθιστά αναγκαία την αναθεώρηση των σχεδίων της άμυνας μας όπως και πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τη συλλογική μας άμυνα. "

Ο ΓΓ δήλωσε οτι το ΝΑΤΟ αναθεωρεί την συμφωνία του 1997 και την επακόλουθη συμφωνία της Ρώμης το 2002 με την Ρωσία, που εμποδίζει την δημιουργία Νατοϊκών βάσεων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη και τόνισε οτι οι υπουργοί Εξωτερικών της Συμμαχίας θα αποφασίσουν σχετικά με αυτο τον Ιούνιο .
"Οι αποφάσεις αυτές θα επηρεαστούν από την κατάσταση στην Ουκρανία και τη συμπεριφορά της Ρωσίας " δήλωσε ο Ράσμουσεν .
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ