Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τσαβούσογλου για Καμμένο: Αυτός ο υπουργός Αμύνης του ρατσιστικού κόμματος προκαλεί

11.03.2017 | 15:15
Πρώτη δημοσίευση: 15:15:44
Tελευταία ενημέρωση:16:18:44


Πριν ξεσπάσει η κρίση στις σχέσεις Ολλανδίας – Τουρκίας μετά την απόφαση της Χάγης να απαγορεύσει στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών να προσγειωθεί στο Ρότερνταμ για να παραστεί σε προεκλογική συγκέντρωση, ο Τσαβούσογλου είχε κάνει  προκλητικές δηλώσεις στο CNN Turk αναφερόμενος  στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όταν ερωτήθηκε  αν υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος με την ένταση που επικρατεί στα 'Ιμια, ο Τσαβούσογλου επιτέθηκε στον Έλληνα υπουργό Άμυνας

Συμφωνα με το CNN Turk ο Τσαβούσογλου είπε: «Εμείς δεν το επιθυμούμε, αλλά έχουμε πολλάκις προειδοποιήσει. Αυτός ο υπουργός Αμύνης του ρατσιστικού κόμματος προκαλεί... Αν οι στρατιώτες μας δεν ήταν ψύχραιμοι με τις τόσες προκλήσεις το ατύχημα θα είχε ήδη συμβεί», είπε.

Τονίζεται ότι παράλληλα σύμφωνα με τη hurriyetdailynews.com, η Γερμανία, η Αυστρία και η Ολλανδία έχουν ακυρώσει τις προγραμματισμένες συναντήσεις και εκδηλώσεις που επρόκειτο να συμμετάσχει η Τουρκία για λόγους  ασφαλείας.

Στις 9 Μαρτίου, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte δήλωσε ότι δεν θέλει ο Τσαβούσογλου να πραγματοποιήσει καμπάνια στη χώρα του μετά τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου και Ερντογάν. 

"Αυτό είναι το πιο σοβαρό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε’’. είπε. 


Πληροφορίες από CNNturk, hurriyetdailynews.com

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ