Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ακιντζί : Είτε θα συμφωνήσουμε με τους ε/κ είτε η Τουρκία ξεκινά έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

18.02.2018 | 16:48
"Είτε θα καταλήξουμε σε ενδιάμεσες φόρμουλες (χωρίς να διευκρινίζει τι εννοεί) στο θέμα της ΑΟΖ, είτε η τ/κ πλευρά σε συνεργασία με την Τουρκία θα ξεκινήσει δικές της έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ".  είπε μεταξύ άλλων ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε πρόσφατη συνέντευξη του. Ενώ τόνισε προκλητικά: «Ο πλούτος των υδρογονανθράκων είναι κοινός. Δεν ανήκει αποκλειστικά στους Ε/κ».

Σε γραμμή... Ερντογάν ο Ακιντζί μετά τη στάση σιωπής που έχει κρατήσει τις τελευταίες μέρες και ενώ η Τουρκία δρα πειρατικά στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σε συνέντευξη του στο CNN Turk, ο Τ/κ ηγέτης προχώρησε σε απειλές λέγοντας πως «είτε θα καταλήξουμε σε ενδιάμεσες φόρμουλες (χωρίς να διευκρινίζει τι εννοεί) στο θέμα της ΑΟΖ, είτε η τ/κ πλευρά σε συνεργασία με την Τουρκία θα ξεκινήσει δικές της έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ».

Έσπασε τη σιωπή του ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος όσες μέρες τα τουρκικά πολεμικά πλοία κρατούν «όμηρο» το ιταλικό γεωτρύπανο Saipem 12000 στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν έχει πάρει θέση για το ζήτημα. Για την ακρίβεια, έσπασε τη σιωπή του και απείλησε ευθέως την Κυπριακή Δημοκρατία, προαναγγέλλοντας κορύφωση των προκλήσεων.

Περισσότερα στο newsit.com.cy 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ