Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Προκαλεί ο Γιλντιρίμ: Να μην ξεχνάτε την 9η Σεπτεμβρίου του 1922

31.03.2018 | 20:58
Νέα προκλητική δήλωση δια στόματος του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους Έλληνες είπε ότι δεν θα πρέπει να ξεχάσουν την 9η Σεπτεμβρίου του 1922, αναφερόμενος στην Μικρασιατική καταστροφή. Χαρακτήρισε τους Έλληνες “κουρσάρους του Αιγαίου” ενώ επίσης απευθυνόμενος στη χώρα μας δήλωσε χαρακτηριστικά : “ Να μην τρέχετε πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας από τα παράλια της Τουρκίας χαρακτήρισε τους Έλληνες κουρσάρους του Αιγαίου και υπενθυμίσε το αιματοκύλισμα κατά τη Μικρασιατική καταστροφή.

“Να μην τρέχετε πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου”

"Να μην τρέχετε πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου", είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «τα βιβλία ιστορίας γράφουν για την τύχη εκείνων που είχαν κάνει και προηγουμένως άδεια όνειρα για το Αιγαίο και την Κύπρο».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σημείωσε επίσης: “Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει και θα πει “σας ευχαριστώ” υποκινώντας τα όνειρα εκείνων που έχουν φιλόδοξες εξωτερικές πολιτικές. Δεν θα ανεχτούμε ποτέ κύκλους που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Να μην βγάλουν από το μυαλό τους την ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1922 εκείνοι που κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου”.

Το “μήνυμα” Καμμένου προς την Τουρκία: Να θυμάστε ότι ηττηθήκατε το 1821

Υπενθυμίζεται ότι άλλο ένα σκληρό “μήνυμα” προς την Τουρκία εστείλε ο Πάνος Καμμένος πριν δύο μέρες από την Αρμενία στην οποία πραγματοποιεί επίσκεψη.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε την Τουρκία να θυμηθεί πως σε πολλές στιγμές της ιστορίας της, την οποία τελευταία θέλει να υπενθυμίζει, ηττήθηκε, όπως έγινε στην ελληνική επανάσταση του 1821.

Ο υπουργός τόνισε επίσης πως αυτό που ζητά η ελληνική κυβέρνηση είναι οι γείτονεςτις να συνεχίσουν την Ευρωπαϊκή τους πορεία και να μην απομακρύνονται από αυτήν με τα όσα κάνουν.

Το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ


 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ