Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Φούντωσε τις διπλωματικές "φωτιές" ο υιός Νετανιάχου με την πιπεράτη ανάρτηση κατά της Τουρκίας

16.05.2018 | 20:21
Kλιμακώνεται η κόντρα ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία, έπειτα από το διπλωματικό επεισόδιο που ξέσπασε μετά τα επεισόδια στη Γάζα. Ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Γιάιρ Νετανιάχου φέρεται να δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία εικόνα με την προκλητική φράση “F*** Turkey”.

Yπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, η Άγκυρα απέλασε τον πρέσβη του Ισραήλ, ως αντίποινα, για το μακελειό που συντελέστηκε στη Γάζα, όταν τουλάχιστον 61 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά του στρατού του Ισραήλ, αλλά και χρήση χημικών.

Απαντώντας σχετικά με την εικόνα, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, θεώρησαν ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο προσώπων, πατέρα και γιου και ανέφεραν: «Ο Yair Netanyahu είναι ιδιώτης, όπως και ο λογαριασμός του Instagram».

Επισημαίνεται επίσης ότι νωρίτερα την Τετάρτη, το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον μοναδικό εναπομείναντα Τούρκο εκπρόσωπο στο Ισραήλ σε συνάντηση για να διαμαρτυρηθεί για τον έλεγχο ασφαλείας που έγινε στον πρέσβη του Ισραήλ στην Τουρκία, όταν εγκατέλειψε τη χώρα. 

Mε πληροφορίες από το https://www.haaretz.com

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ