Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ:Το "τυράκι" και η "φάκα" που πρέπει να αποφύγει η Ελλάδα

01.12.2015 | 21:28
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι πέρα για πέρα λογικό όλοι μας να αισθανόμαστε θυμωμένοι με όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο. Είναι ανθρώπινο να νοιώθουμε …νευρικοί που θα ΄λεγε και ο πρωθυπουργός διαπιστώνοντας ότι το θράσος της τουρκικής ηγεσίας είναι ασύλληπτο και ατελείωτο! Είναι δεδομένο ότι κάθε Έλληνας έχει κάθε λόγο να επιθυμεί επιτέλους μια “δυναμική αντίδραση” απέναντι στο κράτος τρομοκράτη που λέγεται Τουρκία.

Γι΄ αυτό και είναι πολύ δύσκολο να πει κάποιος τη λέξη…ψυχραιμία. Πόσο μάλλον να την γράψει! Θα το επιχειρήσουμε…

Να βλέπουμε το τυράκι αλλά προς Θεού μην πέσουμε στη φάκα της τουρκικής επιθετικότητας. Αυτή τη στιγμή ο σουλτάνος Ερντογάν και ο “μπαγασάκος” πρωθυπουργός του ο Νταβούτογλου είναι για τα καλά στη γωνία.Έπαιξαν κορώνα γράμματα με την απόφαση κατάρριψης του ρωσικού SU-24. Απόφαση που προφανώς πήραν έχοντας την σιωπηρή ανοχή των ΗΠΑ ίσως ,αλλά την ευθύνη της αυτοί οι δύο την έχουν για τη χώρα τους. Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα και οι δυο βγαίνουν χαμένοι. Και όπως φαίνεται χαμένη θα βγει και η Τουρκία .Οι πολίτες της οποίας στήριξαν με σαρωτικό τρόπο το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου,μην το ξεχνάμε.

Ερντογάν και Νταβούτογλου, είναι προφανές ότι είναι ανήσυχοι για το τι θα προκύψει με τη Ρωσία. Η οποία είδε την φάκα ,δεν τσίμπησε το τυράκι και δεν αρχισε να καταρρίπτει τουρκικά αεροσκάφη για να….ρεφάρει την κατάρριψη του SU-24. Η Μόσχα αποδομεί με αργό και βασανιστικό τρόπο τους δύο “τσαμπουκάδες” της Άγκυρας και θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να τους “ξεγυμνώσει” τελείως . Οικονομικά,πολιτικά , προσωπικά και τέλος στρατιωτικά. Ήδη η αεροπορία των Τούρκων έχει μόνιμα …κοκκινο φως σε πτήσεις προς τα νότια .

Θα ήταν μέγα δώρο για τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου να του ρίχναμε τώρα ένα αεροπλάνο. Δεν είναι δύσκολο. Όλοι θα πανηγυρίσουμε και θα χαρούμε. Αλλά αυτό ακριβώς θέλουν οι δυο ισλαμιστές της Άγκυρας για να βγουν από τη γωνία. Μια κρίση στο Αιγαίο ,θα ήταν …μια κάποια λύση αυτή τη στιγμή, Μια κρίση στην οποία πιστεύει η Άγκυρα ότι θα κάνει ότι εκείνη θέλει. Και ότι η Ελλάδα οικονομικά δεν μπορεί να την αντέξει.

Για το πρώτο ,το επιχειρησιακό αν επιθυμούν οι κύριοι Ερντογάν και Νταβούτογλου, ας δοκιμάσουν! Για να δούμε πόσα …απίδια χωρά ο σάκκος. Εμείς δεν έχουμε και πολλά να χάσουμε . Αν επιθυμούν ελληνοτουρική κρίση ας την προκαλέσουν εκείνοι δεν έχουμε λόγο να τους την προσφέρουμε εμείς στο πιάτο.

Για το οικονομικό; Εδώ πάει το ρητό που λέει “ ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται”.

Και τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα;

Να κάνει μεγάλη φασαρία εκεί που ανήκει! Στις …οικογένειες του NATO και της ΕΕ! Ότι …χρωστάμε δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να λέμε ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ! Να τα φωνάζουμε για την ακρίβεια όσο το δυνατόν πιο δυνατά και πιο επίμονα.

Πρώτα απ΄ όλα στον NATO! Όσοι δεν είδατε την συνέντευξη του ΓΓ του NATO στο CNN,που δημοσιοποίησε το Onalert.gr δείτε τη ΕΔΩ. Η αμηχανία του Στόλνεμπεργκ δεν μπορεί να μείνει έτσι, Η Συμμαχία επιτέλους πρέπει να τραβήξει έστω μια φορά στην ιστορία της τα τουρκικά αυτιά! Διαφορετικά να είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της για ότι πιθανόν μπορεί να προκύψει στην περίφημη και πολύτιμη νοτιοανατολική πτέρυγα του NATO. H Ελλάδα παριστάνει δεκαετίες τώρα το …υπάκουο παιδί της Συμμαχίας. Δυστυχώς οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια πολλές και μεγάλες υποχωρήσει στα θέματα του Αιγαίου! Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υποχωρήσεων και ανοχης. Καιρός λοιπόν να μας πει το NATO τι σκοπεύει να κάνει με το μέλος που λέγεται Τουρκία και την απαράδεκτη συμπεριφορά της εναντίον της Ελλάδας.

Όσο για την άλλη…οικογένεια την ευρωπαϊκή; Βλέποντας τις φωτογραφίες με τις αγκαλιές και τα φιλιά Γιούνκερ-Νταβούτογλου δεν μπορεί να μην εξοργιστείς. Δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι οι Ευρωπαίοι για να τους αναγνωρίσεις το ελαφρυντικό της ανοησίας. Άπληστοι είναι και κοντόφθαλμοι .Γι΄ αυτό και θα καταστρέψουν την Ευρώπη όπως το πάνε. Φώναξαν και τους ισλαμιστές για βοήθεια.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ