Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Προσφυγικό: Ένωση Στρατιωτικών καταγγέλλει προβλήματα σε ανύπαρκτα κέντρα!

11.05.2016 | 21:30
 Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσα καταγγέλλει ότι σε κέντρα προσφύγων τα οποία όμως δεν υπάρχουν, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα!  

Συγκεκριμένα αναφέρουν στην επιστολή ότι γίνεται "συστηματική καταστρατήγηση των υφιστάμενων διαταγών αναφορικά με τον ανώτατο αριθμό υπηρεσιών πέραν του ωραρίου εργασίας που προβλέπεται για κάθε στέλεχος".

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους, έχουν δεχθεί καταγγελίες και από στελέχη που υπηρετούν στο Κέντρο φιλοξενίας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Μπορεί στην ΠΟΕΣ να βλέπουν κάποια ταινία από το μέλλον, πάντως επισήμως, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ στο παρόν που ζούμε, δεν υφίσταται κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Σίνδο. Υπάρχει προγραμματισμός να δημιουργηθεί, μελλοντικά όταν αδειάσει η Ειδομένη. Συνεπώς κανένα στέλεχος δεν κάνει υπηρεσίες στη Σίνδο.

Δείτε στο γράφημα του Onalert  πού βρίσκονται τα κέντρα φιλοξενίαςΌσον αφορά την ουσία των καταγγελιών για το άλλο κέντρο στο Χέρσο Κιλκίς, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το Onalert.gr οι υπηρεσίες που εκτελούν τα στελέχη είναι οι εξής: ΕΠ.ΟΠ. 4-5 υπηρεσίες (συνολικά στη Μονάδα τους και στα Κέντρα φιλοξενίας) και λοιποί Υπαξιωματικοί (ΕΜΘ ΣΜΥ) 3-4.

Ο αριθμός αυτός ίσχυε και πριν την ανάληψη υπηρεσιών στα κέντρα και συνεπώς ούτε έχει αυξηθεί για αυτές τις κατηγορίες, ούτε υπερβαίνει τις διαταγές.

Υπάρχει ωστόσο μια αύξηση κατά μιας ημέρες το δίμηνο στις υπηρεσίες των αξιωματικών, αλλά και πάλι δεν γίνεται υπέρβαση του συνολικού αριθμού των υπηρεσιών από όσα προβλέπουν οι διαταγές. Άλλωστε, είναι εξαιρετικά εύκολο να το διαπιστώσει κάποιος, καθώς όλες οι υπηρεσίες καταγράφονται επίσημα και υπάρχουν στις μονάδες.

Τέλος αναφορικά με τα περί εμπλοκής των στελεχών σε υπηρεσίες ασφαλείας, το Onalert έχει διαπιστώσει από επισκέψεις του σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ότι υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία στις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε τα στελέχη τους να μην εμπλέκονται σε ρόλο αστυνομικό.

Συνεπώς δεν αναλαμβάνουν κανένα καθήκον φύλαξης του χώρου, καθώς αυτή είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας. Δε νομίζουμε ότι το Χέρσο Κιλκίς αποτελέι εξαίρεση. Εάν κάποιοι υπερβαίνουν αρμοδιότητες, τότε σαφώς και θα πρέπει να καταγγέλονται τέτοιες περιπτώσεις και μάλιστα ονομαστικά.

Ας ελπίσουμε πάντως ότι τα στελέχη που έκαναν καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στη Σίνδο να μην έχουν πάρει και την αποζημίωση  των 80 ευρώ που μαθαίνουμε ότι δίνεται σταδιακά σε όλες τις Μονάδες. 

Δείτε την  επιστολή
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ