Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσφυγικό: Η Σερβία καλεί την Ελλάδα σε νέα συνάντηση αρχηγών αστυνομίας

24.02.2016 | 20:07
 Νέα συνάντηση θα γίνει μεταξύ αρχηγών της αστυνομίας βαλκανικών χωρών και της Αυστρίας, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Και αυτή τη φορά, θα προσκληθεί και η Ελλάδα.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, προαναγγέλλοντας τη σύσκεψη που θα γίνει την Παρασκευή στο Βελιγράδι.

«Σε συνέχεια της σημερινής συνάντησης των υπουργών στη Βιέννη, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών αστυνομίας την Παρασκευή στο Βελιγράδι, όπου θα προσκαλέσουμε την Ελλάδα και την Ουγγαρία αλλά και όσες χώρες μπορούν να προσφέρουν λύση», ανέφερε ο Σέρβος υπουργός, στη συνέντευξη Τύπου μετά από τη διάσκεψη της Βιέννης, στην οποία δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας.

Το κύριο επίτευγμα της σημερινής Διάσκεψης, σύμφωνα με τον Στεφάνοβιτς, είναι η συμφωνία για κοινή δράση στον έλεγχο των προσφύγων στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, με στόχο την δραστική μείωση της προσφυγικής ροής. «Για να είναι βιώσιμη και αποτελεσματική η επίλυση της προσφυγικής κρίσης θα πρέπει να επιτευχθεί ενιαία και συνολική ευρωπαϊκή λύση», πρόσθεσε όμως.

Στο μεταξύ, στο Βελιγράδι συνεδρίασαν εκτάκτως οι υπηρεσίες ασφαλείας της Σερβίας, αποφασίζοντας να προτείνουν στον Πρόεδρο της χώρας να τεθούν σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας όλες οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των ενόπλων δυνάμεων. Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλα Σελάκοβιτς, «εξαιτίας της αυξημένης εισροής οικονομικών μεταναστών, οι δυνάμεις ασφαλείας και ο στρατός θα τεθούν σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της χώρας».
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ