Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Η κυρία Μέρκελ είναι αλλού! Απίθανες δηλώσεις μετά το ραντεβού με Νταβούτογλου

22.01.2016 | 20:45
Η κυρία Μέρκελ είναι αλλού! Τα όσα είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος μετά από τη συνάντησή της με τον Τούρκο πρωθυπουργό Νταβούτογλου δείχνουν ότι μάλλον τα ΄χει χάσει με το θέμα των προσφύγων! Ποιο είναι κατά την γνώμη της το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή;

«Πρέπει να συνεχιστεί η ανέγερση hotspots στην Ελλάδα και στην Ιταλία και να εφαρμοστούν αυτά τα οποία έχουμε θέσει ως στόχους στην Ευρώπη», είπε μετά την συνάντησή της με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Και συνέχισε με θράσος που συγκλονίζει να λέει ότι «δεν μπορεί η παρανομία στο Αιγαίο να είναι μόνιμη»!!!

Η Μέρκελ δεν παρέλειψε να επιβραβεύσει για ακόμη μια φορά την Τουρκία, την χώρα η οποία παίζει πρωταγωνιστικό και αρνητικό ρόλο στην υπόθεση των προσφύγων. Είπε η Μέρκελ:

«Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε την αποφασιστικότητα της τουρκικής κυβέρνησης να κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να μειώσει τον αριθμό των παράνομων μεταναστών», τόνισε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε: «Έχουμε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήδη μια συμφωνία επανεισδοχής και η Τουρκία δήλωσε την προθυμία να δει τα πράγματα λιγότερο γραφειοκρατικά. Θα ανταλλάξουμε και τους αριθμούς και τις στατιστικές σε ό,τι αφορά την παράνομη μετανάστευση». Εμφανίστηκε δε πεπεισμένη ότι η Τουρκία θέλει να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα βήματα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, για να επαναλάβει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαθέσει στην Τουρκία τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει υποσχεθεί προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που φιλοξενούνται εκεί. Η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε ακόμη λόγο για καθυστερήσεις στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων και πρόσθεσε ότι θα εστιάσει σε αυτό ιδιαίτερα την προσοχή της.

Σε ό,τι αφορά την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε στα νέα θύματα, σήμερα, στο Αιγαίο, και τόνισε ότι «δεν μπορεί η παρανομία στο Αιγαίο να είναι μόνιμη, αλλά θα μετατραπεί σε νομιμότητα», για να σημειώσει ότι «τότε θα μπορέσουμε να λύσουμε βήμα-βήμα τα προβλήματα».
Ο κ. Νταβούτογλου επισήμανε με τη σειρά του ότι «είναι σημαντικό η ΕΕ με την Τουρκία να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση από κοινού», καθώς «η Τουρκία δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της όλο το βάρος» - και ζήτησε την αλληλεγγύη όλων των εμπλεκομένων χωρών. Υπογράμμισε πάντως ότι «όσο ο Άσαντ μένει στην Δαμασκό, κανένας Σύρος δεν θέλει να επιστρέψει» και κατηγόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι βομβαρδισμοί του δεν έχουν απλώς σκοτώσει μαθητές στην Συρία, αλλά προκαλούν και αστάθεια στην περιοχή. Η κυρία Μέρκελ πάντως, στην αρχική τοποθέτησή της, ζήτησε πολιτική λύση στην διαμάχη με το ΡΚΚ, ενώ σημείωσε ότι είχε εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Νταβούτογλου και σε ό,τι αφορά την συμπεριφορά της κυβέρνησης έναντι των δημοσιογράφων. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ