Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσφυγικό - Μεταναστευτικό: Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας

13.09.2018 | 12:34
Η Γερμανία κατέληξε τελικά σε συμφωνία με την Ιταλία για την επιστροφή μεταναστών που είχαν ζητήσει άσυλο στη χώρα αυτή, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος τόνισε πως η συμφωνία αυτή για τους μετανάστες θα υπογραφεί σύντομα.

Να θυμίσουμε ότι η Γερμανία έχει συμφωνήσει από τον Αύγουστο με την Ελλάδα και την Ισπανία, να στέλνει μετανάστες πίσω μέσα σε 48 ώρες, αν έχουν ήδη ζητήσει άσυλο σ’ αυτές τις χώρες.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι επιτεύχθηκε και η συμφωνία με την Ιταλία. Χρειαζόμαστε μόνο τις δύο υπογραφές από τον Ιταλό συνάδελφο και εμένα, κάτι που θα πάρει λίγες ακόμη μέρες», δήλωσε ο Ζεεχόφερ στην Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

Οι συμφωνίες αυτές αποτελούν μέρος ενός συμβιβασμού ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και της βαυαρικής Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης του Ζεεχόφερ, με τον οποίο φάνηκε να διευθετείται η διένεξη σχετικά με την επιστροφή των μεταναστών, η οποία κόντεψε να διχάσει τα δύο κόμματα και να επιφέρει την πτώση της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ