Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΑΤΟ: Πρόσκληση ένταξης του Μαυροβουνίου

03.11.2015 | 14:21
  Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου αναμένει οι υπουργοί Εξωτερικών των 28 χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στη Σύνοδο που θα διεξαχθεί από 1-2 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες να λάβουν απόφαση να απευθύνουν πρόσκληση ένταξης στη Βορειοατλαντική Συμμαχία προς το Μαυροβούνιο.

Ήδη την πρώτη μέρα της συνάντησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πόμπιεντα" της Ποντγκόριτσας, θα είναι γνωστό αν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών - μελών της Συμμαχίας θα καταλήξουν σε συμφωνία και θα απευθύνουν πρόσκληση στο Μαυροβούνιο για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Όπως εκτιμούν στην Ποντγκόριτσα, το Μαυροβούνιο έχει τη στήριξη κάποιων κρατών - μελών του ΝΑΤΟ, όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, όχι όμως και της Γαλλίας, η οποία δεν έχει πάρει θέση.

Προετοιμάζοντας τη σύνοδο του Δεκεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ επισκέφθηκε μαζί με τους 28 πρέσβεις του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου την Ποντγκόριτσα και ενημερώθηκαν για την πρόοδο των αρχών του Μαυροβουνίου σε καίριους τομείς.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι το Μαυροβούνιο έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, κυρίως στον τομέα του κράτους δικαίου και ότι από την ένταξη της χώρας στη Συμμαχία θα έχουν όφελος και το Μαυροβούνιο και το ΝΑΤΟ.

Η πιο πρόσφατη έρευνα κοινής γνώμης της εταιρείας "Damar" δείχνει ότι την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ στηρίζει το 44,9% των πολιτών της χώρας και ότι το 38,9% είναι αντίθετο και το 16,2% δηλώνει αναποφάσιστο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ