Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσομοιωτές ελικοπτέρων για δωρεάν εκπαίδευση

28.06.2016 | 00:47
Δύο σημαντικές λύσεις, που μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό του κόστους εκπαίδευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις, παρουσίασε  στο ΓΕΕΘΑ η εταιρεία MSETT Hellas. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της οι προτεινόμενες λύσεις δεν έχουν κανένα κόστος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και εγγυώνται καλύτερο επιχειρησιακό αποτέλεσμα, μέσω της προσομοίωσης.

Η πρώτη λύση αφορά τη δωρέαν παροχή προσομοιωτών ελικοπτέρων για την εκπαίδευση χειριστών ελικοπτέρων για όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη μοναδική υποχρέωση για το ΓΕΕΘΑ να διαθέσει χώρους.

Η πρόταση αυτή, εφόσον υλοποιηθεί, θα δώσει στις Ένοπλες Δυνάμεις σημαντικά πλεονεκτήματα, καθότι θα μπορούν να εκπαιδεύουν και χειριστές ελικοπτέρων άλλων χωρών, είτε στα πλαίασια των συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας, είτε επ’ αμοιβή. Παράλληλα, θα μειωθεί σημαντικά το κόστος εκπαίδευσης των Ελλήνων χειριστών, αφού δεν θα αποστέλλονται στο εξωτερικό για τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να εκπαιδεύονται για πολύ περισσότερες ώρες.

Η δεύτερη πρόταση αφορά στη δωρεάν παραχώρηση για χρήση από όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων δύο τακτικών μοντέλων προσομοίωσης κι ενός λογισμικού επιχειρησιακής σχεδίασης, της ουγγρικής εταιρείας Artifex (www.artifex.hu), στρατηγικού εταίρου της MSETT Hellas σε διεθνή projects.

Τα μοντέλα προσομοίωσης που θα διατεθούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιμέρους τακτική εκπαίδευση των Κλάδων, όσο και για τη διακλαδική τακτική εκπαίδευση, γεγονός που θα ελαχιστοποιήσει το κόστος ασκήσεων αλλά και θα διαφοροποιήσει την επιχειρησιακή σχεδίαση προσφέροντας καινοτόμες λύσεις. Συμπληρωματικά, το λογισμικό επιχειρησιακής σχεδίασης θα μειώσει σημαντικά το χρόνο που διατίθεται σε αυτήν, ενώ παράλληλα επειδή συνεργάζεται άμεσα με τα μοντέλα προσομοίωσης θα μπορεί να ελέγχεται η αποτελεσματικότητα και η ορθότητά της.
Η πρόταση της MSETT Hellas για το σκοπό αυτό περιλαμβάνει την εγκατάσταση όλων των λογισμικών και στους τέσσερις Κλάδους, από την κατασκευάστρια εταιρεία, την παροχή τεχνικής υποστήριξης on sight και on line καθώς και την παροχή εκπαίδευσης στα μοντέλα αλλά και υποστήριξης στις ασκήσεις.

Μετά την παρέλευση του ενός έτους, οι Ένοπλες Δυνάμεις δε θα έχουν απολύτως καμία άλλη υποχρέωση, παρά μόνο την σύνταξη μιας περιληπτικής αναφοράς για την ποιότητα των υπηρεσιών και των λογισμικών.

Οι συνεργασίες της εταιρίας έχει συστήσει ένα Joint Venture για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Κέντρου Προσομοίωσης (www.eusimcenter.eu) το οποίο θα λειτουργήσει υπέρ των στρατιωτικών δομών και των δομών ασκαι οργανισμών ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά κύριο λόγο. Το project αυτό έχει ήδη πάρει θετικά σχόλια από χώρες της Βόρειας Ευρώπης και από Σκανδιναυικές χώρες οι οποίες προτίθενται να χρηματοδοτήσουν τη δημιουργία αλλά και τη λειτουργία του.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ