Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσωπικά μπλεγμένος ο Ερντογάν στα όπλα της MIT για τους τζιχαντιστές

01.08.2014 | 00:17
Προσωπικά είχε εμπλακεί στην υπόθεση των φορτηγών TIR της ΜΙΤ που φέρεται να μετέφεραν όπλα στους ισλαμιστες -τζιχαντιστές αντάρτες της Συρίας. Άλλη μια υποκριτική συμπεριφορά της Τουρκίας έρχεται στο φως,παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει τις ερευνες.

Συμφωνα με όσα έρχονται στο φως στην Τουρκία 5 άτομα της Στρατοχωροφυλακής τέθηκαν εκτός καθηκόντων, στο πλαίσιο στης δικαστικής έρευνας για την υπόθεση των φορτηγών TIR, που συνοδεύονταν από στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (της ΜΙΤ) στα Άδανα. Μεταξύ των ατόμων αυτών είναι και ο Διοικητής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Στρατοχωροφυλακής στο νομό της Άγκυρας, αντισυνταγματάρχης, Erdal Turna    

Στο μεταξύ, έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ  Ερντογάν  παρενέβη προσωπικά, προκειμένου να παρεμποδίσει της έρευνας στα προαναφερθέντα φορτηγά, που συνοδεύονταν από αξιωματούχους της MIT και λέγεται ότι μετέφεραν όπλα για τους αντάρτες στη Συρία, αποκαλύπτει η εφημερίδα Cumhurıyet. 
 
Ο εισαγγελέας κ. Azız Takcı, που ανακρίνεται για την υπόθεση, κατέθεσε ότι ο Διοικητής τον Αδάνων του είχε ζητήσει να αφήσει ελεύθερα τα φορτηγά, κατ’ εντολή του Τουρκου Πρωθυπουργού.

Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα φορτηγά που εντοπίστηκαν προ μηνών μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους Τουρκομάνους της Συρίας.και αποδίδει το ξεσκέπασμα της υπόθεσης ως μια συνωμοσία της λεγόμενης ''παράλληλης δομής'' - του ιμάμη Γκιουλέν. 

Διαβάστε ακόμη:

"Φωτογραφικό" το ψηφοδέλτιο Ερντογάν


"Κοκοράκι" ο Ερντογάν επιστρέφει βραβείο στο Αμερικανο- Εβραϊκό ΣυμβούλιοΔΝΤ προς Τουρκία: "Η οικονομία σας δεν είναι succes story"! Καμπανάκι κινδύνου


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ