Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτοχρονιάτικη πίτα ΓΔΑΕΕ: Στον ΣΕΚΠΥ το φλουρί δια χειρός Βίτσα

23.01.2018 | 12:42
Στον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού, έπεσε το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων. Το τυχερό κομμάτι που πήρε ο Πρόεδρος του ΣΕΠΚΥ, κ. Τάσος Ροζολής ήταν δια χειρός...Δήμητρη Βίτσα, καθώς ο υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας ήταν αυτός που έκοψε την πίτα στην ΛΑΕΔ. 

Μάλιστα το κομμάτι με το φλουρί ήταν το ένα, από τα δυο τελευταία, της μιας βασιλόπιτας της ΓΔΑΕΕ και σύμφωνα με την αυτοψία του OnAlert, έαν ο αναπληρωτής υπουργός έκοβε με περισσότερη φειδώ τότε το φλουρί θα έπεφτε στους στρατιωτικούς συντάκτες. Πάντως ο πρόεδρος του ΣΕΠΚΥ, όπως αποτυπώθηκε και στα φωτογραφικά στιγμιότυπα ήταν περιχαρής καθώ,  τουλάχιστον στο πεδίο του συμβουλισμού, φαίνεται ότι η χρονιά για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, μπήκε με το δεξί. 

Πάντως συμβολισμών, αλλά και έμμεσων μηνυμάτων με πολλαπλούς αποδέκτες, έβριθε ο χαιρετισμός του Γενικού Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, αντιναύαρχου ε.α. Κυριάκου Κυριακίδη.  Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κυριακίδης: "Όσο είμαστε στην φάση των αρχικών διαπραγματεύσεων είμαστε πελάτες και τότε είναι πολύ πιο εύκολο να απαιτήσουμε από τους προμηθευτές να καλύψουν τις απαιτήσεις μας, διότι έχουμε πιθανόν και εναλλακτικές λύσεις, και απέχουμε περισσότερο από την ανάγκη να προσαρμοστούμε στις δικές τους δυνατότητες και στο τι εξυπηρετεί καλύτερα τα δικά τους συμφέροντα. " είπε χαρακτηριστικά 

Και αναφερόμενος στις συνέργειες που αναπτύσσονται στο διεθνές στερέωμα, πρόσθεσε με νόημα: "Σε παγκόσμιο επίπεδο βλέπουμε εταιρείες γίγαντες, μπρος στον ανταγωνισμό και στην επιβεβλημένη απαίτηση οικονομίας κλίμακας και να προχωρούν σε συγχωνεύσεις  και συμπαραγωγές. Δεν βλέπουμε αντίστοιχες ενέργειες και στον μικρόκοσμο της χώρας μας ακόμη ούτε και σε συγχωνεύσεις συνδέσμων που είναι κάτι πιο απλό και κατά τη γνώμη μας τουλάχιστον προς έξω θα εμφανιζόμαστε πιο συγκροτημένοι."

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ