Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ψήλωσαν" οι κινέζοι, δεν χωράνε στα τανκς!

19.02.2014 | 11:31
Οι σημερινοί κινέζοι στρατιώτες, που είναι πιο ψηλοί και πιο ευτραφείς σε σχέση με αυτούς της προηγουμένης γενιάς, νιώθουν πλέον στενόχωρα μέσα στα άρματα μάχης που σχεδιάστηκαν πριν από τρεις δεκαετίες.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα μέλη των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων είναι κατά μέσο όσο ψηλότερα κατά δύο εκατοστά σε σχέση με πριν από 20 χρόνια και με περίμετρο μέσης φαρδύτερη κατά πέντε εκατοστά, γράφει σήμερα η Εφημερίδα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Συνεπεία αυτού, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους στρατιώτες να χωρέσουν σε ορισμένα τανκς που είχαν σχεδιαστεί πριν από 30 χρόνια για πιο μικρόσωμους άνδρες.

Άλλο πρόβλημα: το κοντάκι ορισμένων πυροβόλων (το πίσω μέρος του όπλου που στηρίζεται στον ώμο) αποδεικνύεται υπερβολικά κοντό για μια κατηγορία στρατιωτών, κάτι που επηρεάζει την ακρίβεια των βολών τους, προσθέτει η εφημερίδα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, που πραγματοποιήθηκε από το 2009 σε δείγμα τουλάχιστον 20.000 στρατιωτών, συνηγορούν υπέρ μιας ανανέωσης του στρατιωτικού εξοπλισμού.

"Ο εξοπλισμός πρέπει να είναι προσαρμοσμένος στο σωστό μέγεθος (των στρατιωτών) στο πεδίο της μάχης, όπως πρέπει να επιλέγεται το σωστό μέγεθος στα ρούχα που φοράμε καθημερινά", σχολίασε ο εκπρόσωπος της έρευνας Ντινγκ Σονγκτάο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του βρετανικού ερευνητικού κέντρου Overseas Development Institute (ODI), το ποσοστό των υπέρβαρων και των παχύσαρκων έχει σχεδόν διπλασιαστεί στην Κίνα από το 1980.

Η εξέλιξη αυτή προκαλείται από τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των Κινέζων κατά την οικονομική έκρηξη της χώρας, που τους ωθούν να τρώνε περισσότερο κρέας, ζάχαρη και τροφές πλούσιες σε λιπαρά, ενώ παράλληλα υιοθετούν έναν καθιστικό τρόπο ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Η Κίνα είναι πανέμορφη - Γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων


Εκπαίδευση αποκεφαλισμών! Στο στρατό της Κίνας - ΒΙΝΤΕΟ


Η Κίνα παίρνει Zubr 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ