Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ψυχρό" το κλίμα Γαλλίας - Ρωσίας για το Mistral

30.10.2014 | 11:06
Προς το παρόν "δεν συγκεντρώνονται" οι προϋποθέσεις για την παράδοση από τη Γαλλία στη Ρωσία ενός πρώτου πολεμικού πλοίου Μιστράλ, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ενώ η Μόσχα είχε δηλώσει χθες πως θα παραλάβει το εν λόγω ελικοπτεροφόρο στα μέσα Νοεμβρίου.

"Σήμερα δεν συγκεντρώνονται οι προϋποθέσεις"
για να πραγματοποιηθεί μια τέτοια παράδοση, δήλωσε ο υπουργός στο ραδιοσταθμό RTL.
"Ποιές είναι αυτές οι προϋποθέσεις; "Είναι μια εξομάλυνση της κατάστασης στην Ουκρανία, η οποία να επιτρέψει στα πράγματα να ηρεμήσουν".

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA είχε μεταδώσει χθες, Τετάρτη, πως ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν δήλωσε ότι εστάλη στη Ρωσία πρόσκληση για να παραλάβει από τη Γαλλία το πρώτο από τα δύο ελικοπτεροφόρα Μιστράλ στις 14 Νοεμβρίου.
Το πρακτορείο RIA είχε μεταδώσει επίσης πως ο Ρογκόζιν πρόσθεσε ότι την ίδια ημέρα πρόκειται να γίνει και η καθέλκυση του δεύτερου πολεμικού πλοίου.

Ωστόσο η Γαλλική κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις του κ. Ρογκόζιν, εκφράζοντας την άποψη οτι μια τετοια επιβεβαίωση θα γίνει την μέρα που θα παραδωθεί το ελικοπτεροφόρο.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ