Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απευθείας πτήση απο την Τουρκία στην Κύπρο!

19.09.2013 | 10:57
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σημαντική εξέλιξη συνέβη σχετικά με το εμπάργκο που εφαρμόζει η Τουρκία στα αεροδρόμια της στα αεροσκάφη που απογειώνονται και προσγειώνονται από την Κυπριακή Δημοκρατία!
Η τουρκική ποδοσφαιρική ομάδα της Τράμπζονσπορ για τον αγώνα που θα παίξει απόψε με τον Απόλλωνα Λεμεσού για το κύπελλο UEFA, πέταξε με απ’ευθείας πτήση από την Τραπεζούντα στη Λάρνακα! Αυτή ήταν η πρώτη απ’ευθείας πτήση που πραγματοποιήθηκε από την Τουρκία προς την Κύπρο. Μέχρι και χθες όποια τουρκική αποστολή ήθελε να ταξιδέψει στην Κύπρο πετούσε πρώτα σε αεροδρόμιο της Ελλάδας και από εκεί με άλλη πτήση ταξίδευε στη Μεγαλόνησο.
Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet σχολιάζει πως « η Τράμπζονσπορ πέταξε απ’ευθείας στην Κύπρο και παραβίασε τη διπλωματική στάση Τουρκίας στο θέμα αυτό».
Η Τράμπζονσπορ πέταξε με πτήση τσάρτερ ελληνικής εταιρείας και το πρόγραμμα προέβλεπε προσγείωση στη Ρόδο. Αργότερα το ίδιο αεροσκάφος θα εκτελούσε δρομολόγιο Ρόδου-Λάρνακας για να παρακάμψει το εμπάργκο πτήσεων της Τουρκίας.
Το ζήτημα προκάλεσε αναστάτωση στην Τουρκία που συνεχίζει να απαγορεύει την προσγείωση και απογείωση αεροσκαφών που απογειώνονται από την Κύπρο όπως και την χρήση του τουρκικού εναέριου χώρου.
Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως « δεν έχουμε καμία ενημέρωση για την πορεία του αεροσκάφους»

Τούρκοι διπλωμάτες αναφέρουν στην Hürriyet πως « είχε ανακοινωθεί πως το αεροσκάφος αρχικά θα πήγαινε στη Ρόδο. Η άδεια του από την Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας ήταν για πτήση προς τη Ρόδο και όχι προς τη Λάρνακα. Η πορεία του άλλαξε όταν βρίσκονταν στον αέρα. Όμως η απ’ ευθείας πτήση στη Λάρνακα δεν σημαίνει πως θα αλλάξει κάτι στις σχέσεις μας και στην πολιτική μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το νέο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου θα έχει διεθνής προδιαγραφές. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ