Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Πτώση αμερικανικού στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Οκινάουα!

11.10.2017 | 12:54
Πτώση αμερικανικού στρατιωτικού ελικοπτέρου σημειώθηκε στην Οκινάουα. Πρόκειται γα ένα αμερικανικό Sikorsky CH-53 Sea Stallion. Το ελικόπτερο όπως αναφέρουν τοπικά μέσα έπεσε στο χωριό Takae της Οκιναουα στην Ιαπωνία.  

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες σύμφωνα με τους the Okinawa Times.


Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην περιοχή της Οκινάου βρίσκεται το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, το Ronald Reagan, το οποίο διεξάγει γυμνάσια μαζί με ένα ιαπωνικό πολεμικό πλοίο στα ύδατα γύρω από την Οκινάουα νοτιοδυτικά της κορεατικής χερσονήσου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις.

Η άσκηση διεξάγεται ενώ η ένταση έχει αυξηθεί με τη Βόρεια Κορέα καθώς οι ΗΠΑ πραγματοποιούν αεροπορικά γυμνάσια στην περιοχή με βομβαρδιστικά B1-B που έχουν φθάσει από το Γκουάμ.

Η άσκηση με την ομάδα κρούσης του Reagan, η οποία άρχισε το Σάββατο, περιλαμβάνει σκάφη που έχουν διαπλεύσει τον πορθμό Μπάσι, που χωρίζει τις Φιλιππίνες και την Ταϊβάν, και έχουν φθάσει στα ύδατα γύρω από το νοτιοδυτικό νησί της Ιαπωνίας, πλησιέστερα στη Βόρεια Κορέα, αναφέρει σε δήλωσή της η Ναυτική Δύναμη Αυτοάμυνας (Πολεμικό Ναυτικό) της Ιαπωνίας.

Ένα ιαπωνικό αντιτορπιλικό, το Simkaze, συνοδεύει το Reagan των 100.000 τόνων, το οποίο έχει τη βάση του στην Ιαπωνία, και τα πλοία συνοδείας του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

RT, ΑΠΕ - ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ