Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πτώση της Σαϊγκόν: Η δραματική εναέρια επιχείρηση εκκένωσης - ΒΙΝΤΕΟ

30.04.2018 | 13:44
Η δραματική μαζική επιχείριση εκκένωσης των Αμερικανών από την Σαϊγκόν με κωδική ονομασία "Frequent Wind" έλαβε χώρα μέσα σε συνθήκες πανικού και χάους.  

Σαν σήμερα πριν από 43 χρόνια οι Κομμουνιστές Βιετκόνγκ ύστερα από μια επιχείρηση διάρκειας 55 ημερών κατέλαβαν την Σαϊγκόν, επιτυχία που σήμανε και το τέλος του “βρώμικου πολέμου” του Βιετνάμ.

Δείτε το βίντεο για την ιστορική επιχείρηση εκκένωσης.


Η επιχείριση εκκένωσης των Αμερικανών από την Σαϊγκόν με κωδική ονομασία "Frequent Wind" έγινε σε συνθήκες πανικού, ξεκινώντας στις 14μμ την 29η Απριλίου 1975 και ολοκληρώθηκε στις 07:53πμ την επομένη, 30 Απριλίου. Περίπου 7,000 Αμερικανοί και Βιετναμέζοι φυγαδεύτηκαν, ενώ αρκετοί έμειναν πίσω, καθώς δεν χωρούσαν στα ελικόπτερα της μεγάλης φυγής.Οι Βιετναμέζοι πολεμώντας πρώτα τους Γάλλους και μετά τους Αμερικανούς απέδειξαν το απλό που όμως ελάχιστοι καταλαβαίνουν: ότι σ΄ ένα πόλεμο αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Πάνω από συγκρίσεις όπλων,το ηθικό και το κίνητρο για τη μάχη είναι αυτά που κρίνουν μια αναμέτρηση. Όσο άνιση κι αν φαίνεται.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ