Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Πτώση Mirage: Ξύπνησαν οι μνήμες που πονάνε - ΒΙΝΤΕΟ

15.04.2018 | 17:00
 

Ο θάνατος του Σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν. Μνήμες που πονούν περισσότερο από όλους τις οικογένειες των πεσόντων ηρώων. Γιατί την κοινωνία  μπορεί να είναι Αθάνατοι για τις οικογένειες τους όμως δεν απώλεσαν ποτέ τη θνητή τους ψυχή... Μία από αυτές τις μνήμες που ξύπνησε αυτές τις μέρες είναι το  δυστύχημα του Νίκου Σιαλμά που πετούσε με ένα Mirage F-1.

Η μάχη του Σιαλμά

Ο Νίκος Σιαλμάς χάθηκε στον Αη Στράτη σε μια αερομαχία με δύο τουρκικά F-16. Εκείνος πετούσε μ΄ ένα Mirage F 1. Άνιση μάχη ,θα μπορούσε να είχε αποχωρήσει. Κανείς δεν θα τον κατηγορούσε γι΄ αυτό. Δεν το έκανε. Πήγε μέχρι το τέλος εκπληρώνοντας τον όρκο υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων που είχε δώσει.

Έγιναν από πολλές ελληνικές κυβερνήσεις “εκπτώσεις” σ΄ αυτά τα δικαιώματα. Σε κάθε περίπτωση η θυσία η δική του και τόσων άλλων συναδέλφων του δεν ακυρώνεται.Το μνημείο που φτιάχτηκε προς τιμή του νεκρού ήρωα στον Άη Στράτη, συνεχίζει να δέχεται “επισκέψεις” από τους συναδέλφους του Νίκου Σιαλμά, που πετούν πάνω από το νησί μόνο και μόνο για να τον χαιρετίσουν.

Στο  παρακάτω βίντεο η ιστορία και η θυσία του Νίκου Σιαλμά, μέσα από φωτογραφίες και από την κατασκευή του μνημείου.


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ