Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΥΤΙΝ: "Άδικη-Αντιεπαγγελματική-Επικίνδυνη,η απόφαση για τη Κύπρο"

18.03.2013 | 14:08

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν,μίλησε και ήταν ξεκάθαρος: "Η απόφαση για την Κύπρο είναι άδικη ,αντιεπαγγελματική και επικίνδυνη"! Δεν μπορούσε να εκφράσει καλύτερα την διαφωνία του και σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το απόγευμα θα μιλήσει τηλεφωνικά με την Μέρκελ.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός από την πλευρά του είπε ότι μετά απ΄ όλα αυτά η Μόσχα είναι υποχρεωμένη να επανεξετάσει την σχέση της με τη Κυπριακή Δημοκρατία. Προειδοποίηση ή απειλή δεν έχει σημασία. Ο πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η Gazprom και η πρόταση που φέρεται να έκανε


Διέψευσε ότι η εταιρεία του απηύθυνε οποιαδήποτε πρόταση προς την κυπριακή κυβέρνηση, ο επίσημος εκπρόσωπος της ρωσικής Gazprom, σχολιάζοντας τις περί του αντιθέτου φημολογίες.
«Ο ρωσικός γίγαντας της Gazprom δεν απευθύνθηκε προς τις Αρχές της Κύπρου με πρόταση να παράσχει οικονομική υποστήριξη στον τραπεζικό τομέα της χώρας με αντάλλαγμα την άδεια εξόρυξης φυσικού αερίου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου» μεταδίδει το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Πράιμ, επικαλούμενο τον επίσημο εκπρόσωπο της εταιρείας, Σεργκέι Κουπριάνοφ.
«Το διαψεύδω» είπε ο κ. Κουπριάνοφ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις φημολογούμενες και μάλιστα νυκτερινές παρεμβάσεις προς την κυπριακή προεδρία.
«Δεν χρειάζεται να περιπλέκονται περισσότερο τα πράγματα και να δυσκολεύεται μια ήδη δύσκολη κατάσταση με αυταπάτες» σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ρωσική διπλωματική πηγή πολύ κοντά στις κυπρο-ρωσικές σχέσεις, αρνούμενη να αναφερθεί σε οποιαδήποτε μέτρα αντίδρασης υπάρξουν από ρωσικής πλευράς στην απόφαση για «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο.
«Οι προτάσεις αυτής της σημασίας και αυτού του επιπέδου δεν γίνονται κατ' αυτόν τον τρόπο και πολύ περισσότερο από εκπροσώπους μιας εταιρείας» παρατήρησε η ίδια πηγή, η οποία επιβεβαίωσε εμμέσως ότι δεν υπήρξε μέχρι στιγμής οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των Προέδρων Ν. Αναστασιάδη και Β. Πούτιν: «Είδατε κάποια σχετική ανακοίνωση; Ούτε εμείς, άρα δεν υπάρχει τίποτε, ας μην προτρέχουμε». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ