Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πούτιν: Δεν έχουμε αποφασίσει για τους Iskander

19.12.2013 | 11:58
Η Ρωσία δεν έχει προς το παρόν αναπτύξει πυραύλους μικρού βεληνεκούς Iskander στον δυτικό ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου ενώπιον εκατοντάδων ρώσων και ξένων δημοσιογράφων.

"Δεν έχουμε λάβει προς το παρόν τέτοια απόφαση, ας μην ανησυχούν", δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας απευθυνόμενος στις δυτικές χώρες.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη με τη συνδρομή ευρωπαϊκών νατοϊκών χωρών αποτελεί απειλή για την ρωσική εθνική ασφάλεια και ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα να αναπτύξει πυραύλους μικρού βεληνεκούς Iskander που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές στο Καλίνινγκραντ, στα σύνορα με την Πολωνία και τη Λιθουανία .

"Μία από τις πιθανές απαντήσεις είναι η ανάπτυξη των συστημάτων Iskander...αλλά θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει, ας ηρεμήσουν", είπε.

Η Ρωσία θεωρεί ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία εγκατεστημένα στην Πολωνία, υπονομεύει τη ρωσική ασφάλεια και αποσταθεροποιεί τη μεταψυχροπολεμική ισορροπία δυνάμεων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τονίζουν ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας δεν κατευθύνεται κατά της Ρωσίας, αλλά προορίζεται για την αντιμετώπιση απειλών που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To NATO ανησυχεί για τους ρωσικούς πυραύλους Ισκαντέρ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ