Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ: "Πισώπλατη μαχαιριά στη Ρωσία από τους συνεργούς τρομοκρατών"

24.11.2015 | 15:19

“Πισώπλατη μαχαιριά από τους συνεργάτες των τρομοκρατών” χαρακτήρισε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάρριψη του SU-24 από τους Τούρκους. “Οι πιλότοι μας δεν αποτελούσαν σε καμία περίπτωση απειλή για την Τουρκία,είναι προφανές”,είπε ο Πούτιν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι Ρώσοι πιλότοι σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν απειλή για την Τουρκία. "Αυτό είναι ένα προφανές γεγονός." "Το αεροσκάφος μας έπεσε έξι χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα, στο εσωτερικό της Συρίας “,πρόσθεσε ο Πούτιν.

Μιλώντας από το ρωσικό θέρετρο Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα πριν από μία συνάντηση με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, ο Πούτιν είπε πως το αεροσκάφος, το οποίο, σύμφωνα με την Τουρκία, είχε προειδοποιηθεί επανειλημμένα, δέχθηκε επίθεση μέσα από τη Συρία όταν βρισκόταν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα τουρκικά σύνορα και έπεσε τέσσερα χιλιόμετρα μέσα στο έδαφος της Συρίας.

Διαβάστε - Γιατι η κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους δεν ειναι η αρχή του Τρίτου Παγκόσμιου

Επιπλέον ο τούρκος στρατιωτικός ακόλουθος στη Μόσχα κλήθηκε σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας έπειτα από την κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους πάνω από τη Συρία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Sukhoi Su-24 στη Συρία "πολύ σοβαρό γεγονός", αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ επανέλαβε ότι το ρωσικό μαχητικό βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο πριν από τη συντριβή του, όπως είχε ανακοινώσει προηγουμένως το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, και ζήτησε υπομονή μέχρι την εξακρίβωση του αίτιου της συντριβής. "Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει κάτι για το αίτιο της συντριβής του μαχητικού μας αεροσκάφους από το υπουργείο Αμυνας. Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο, επάνω από συριακό έδαφος", δήλωσε ο Πεσκόφ τονίζοντας ότι η πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας βασίζεται σε προκαταρκτικές πληροφορίες.

Το NATO συνεδριάζει σε λίγες ώρες για να “καλύψει” την τουρκική απόφαση κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους. Όλοι όμως αναμένουν ποια θα είναι η αντίδραση της Μόσχας. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ