Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πως ο "βάτραχος" Αρχηγός τίμησε τον εμβληματικό διοικητή των ΟΥΚ Ντάνυ Θεοφανίδη

05.02.2019 | 05:30
 Τα “μπουρίνια” του απερχόμενου Στόλαρχου προκάλεσαν “φουρτούνες”, κατά την χθεσινή τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Ο “βάτραχος” Παυλόπουλος, εκτός από τις καυστικές αναφορές τους στην ημερήσια διαταγή του, δεν παρέλειψε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ελικοδρόμιο της Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ, να τιμήσει τον εβληματικό και “αιώνιο” Διοικητή των ΟΥΚ, τον αείμνηστο “Ντάνυ” Θεοφανίδη.

Αφηγήθηκε μάλιστα τις στιχομυθίες που είχαν καθόλη τη διάρκεια της 40χρονης σταδιοδρομίας του μετά από τις κρίσεις αξιωματικών: “Και είχα και έναν μέντορα στον οποίο έκατσα δίπλα πέντε χρόνια. Ήταν και κυβερνήτης μου και διοικητής μου: Ο αείμνηστος Ναύαρχος Ντάνης Θεοφανίδης. Κάθε φορά που στην σταδιοδρομία έπαιρνα προαγωγή, τον έπαιρνα τηλέφωνο και του έλεγα: Κύριε Ναύαρχε, κύριε Διοικητά τους ξέφυγα. Και γέλαγε: “Χαχαχα, Γιαννάκη” έλεγε. “Τους ξέφυγες”. Αυτήν την φορά κύριε υπουργέ, δεν τους ξέφυγα. Τιμή μου. Τιμή μου. Ο Ντάνυ είναι από εκεί ψηλά και μας βλέπει σήμερα και χαίρεται. Παρέδωσε έναν αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού με αρχές και αξίες, που δεν τις πρόδωσε ποτέ.”

Ο απερχόμενος αρχηγός Στόλου, έκανε ιδιαίτερη μνεία σε ακόμη μια θρυλική προσωπικότητα του Πολεμικού Ναυτικού, τον υποναύαρχο Νίκο Καστανιά: “Είμαι υπερήφανος γιατί υπηρέτησα με όλα αυτά τα στελέχη και έχω αφήσει καλό σπόρο. Θα αναφέρω τον Νίκο τον Καστανιά, τον υποναύαρχο, ο οποίος με τοποθέτησε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Άλλο ένα καλό για την πατρίδα. 7 τάξεις ναυτικών δοκίμων έχουν γαλουχηθεί από εμένα.Να είστε βέβαιοι ότι αυτοί θα κάνουν την αλλαγή. Όλοι εμείς οι παλιοί. Θέτω ερωτηματικά.”, κατέληξε με δηκτικό ύφος.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε για το ήθος τους και τις ικανότητες τους, δυο στελέχη του Στόλου, με τα οποία συνεργάστηκε στενά: “Θέλω να ευχαριστήσω τους δυο υπαρχηγούς μου. Τον υπαρχηγό, τον Αντιναύαρχο ε.α. Μάκη Μικρό και τον υποναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη, οι οποίοι έκαναν ο καθένας από αυτούς για δυο αρχηγούς Στόλου. Εγώ ήμουν ένας. Αυτοί έκαναν για δυο. Εξαιρετικοί.”

Ευχαρίστησε δε τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο αναφέροντας χαρακτηριστικά: “διότι τέσσερα χρόνια εμπιστεύτηκε τις ικανότητες μου. Μου ανέθεσε έργα τα οποία ίσως ήταν παραπάνω από τις δυνατότητες μου και εγώ προσπαθούσα να ανταποκριθώ.” Ακόμη τόνισε: Όπως να αναφέρω και ακόμη έναν υπουργό, τον Αλέκο τον Παπαδόγκωνα, που είμαστε μαζί από τότε που ήμουν πρωτοετής ναυτικός δόκιμος. Είχα εξαιρετικούς κυβερνήτες. Εξαιρετικούς διοικητές μέντορες. Τον πρώτο μου κυβερνήτη που είναι εδώ σήμερα τον Ναύαρχο Παναγιώτη Καραμανώλη. Δάσκαλοι μεγάλοι. Τον Δημοσθένη τον Αμπατζίκο. Τον Κοσμά τον Θηραίο, δυο-τρεις φορές κυβερνήτη.”

Δείτε το βίντεο από όσα είπε στην ομιλία του ο Ναύαρχος Παυλόπουλος


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ