Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυρηνικές κεφαλές σε σμίκρυνση - Ποιος λέει ότι τις κατασκεύασε

09.03.2016 | 07:08
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν είπε ότι η χώρα του έχει κατασκευάσει πυρηνικές κεφαλές σε σμίκρυνση, οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν σε βαλλιστικούς πυραύλους, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν έχει καλέσει το στρατό του να προετοιμαστεί για προληπτικές επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας και να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, ανεβάζοντας τους τόνους αντιπαράθεσης μετά την επιβολή νέων κυρώσεων από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τη Νότια Κορέα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα ξεκίνησαν ασκήσεις από κοινού αυτή την εβδομάδα, με τη Βόρεια Κορέα να τις κατηγορεί για «κινήσεις πυρηνικού πολέμου» και να απειλεί ότι θα απαντήσει με πόλεμο χωρίς όρια.

Οι δηλώσεις του Κιμ Γιόνγκ Ουν ήταν η πρώτη του άμεση αναφορά στον ισχυρισμό που είχε κάνει συχνά στα κρατικά μέσα, ότι η χώρα είχε καταφέρει να κάνει σμίκρυνση μιας πυρηνικής κεφαλής ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε βαλλιστικό πύραυλο, ισχυρισμός ο οποίος έχει αμφισβητηθεί ευρέως.

Οι νέες σκληρές κυρώσεις του ΟΗΕ επιβλήθηκαν μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της χώρας στις 6 Ιανουαρίου, όταν ο Κιμ Γιόνγκ Ουν ισχυρίστηκε ότι πυροδότησε μια βόμβα υδρογόνου. Και αυτός ο ισχυρισμός του αμφισβητήθηκε από πολλούς ειδικούς καθώς και τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, βάσει της μικρής εμβέλειας της έκρηξης.
Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε χθες νέα μέτρα που θα απομονώσουν την γειτονική της χώρα, τοποθετώντας σε «μαύρη λίστα» άτομα και επιχειρήσεις που ισχυρίστηκε πως είχαν σχέση με το οπλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ