Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυροτεχνουργοί από τον Έβρο διαμαρτύρονται: "Ξέχασαν τον νεκρό ανθυπολοχαγό μας"

24.07.2013 | 00:01

Πυροτεχνουργοί του Σώματος Υλικού Πολέμου επισημαίνουν αυτό που πάντα συμβάνει μετά από το θάνατο ενός στρατιωτικού εν ώρα υπηρεσίας. Όλοι τον ξεχνάνε μετά το “τρις πυροβολήσατε” και τα μεγάλα λόγια. Έτσι έγινε και με τον ανθυπολοχαγό πυροτεχνουργό που έχασε τη ζωή του στον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο.

Μέσω της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνάδελφοι του αδικοχαμένου πυροτεχνουργού “φωνάζουν”. Και ειναι μια φωνή αγανάκτησης.
Γράφουν σε μήνυμά τους:

« Πέρασαν 102 ημέρες από την ημέρα που κατατέθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη ΒτΕ, υπό μορφή αναφοράς (υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3699/4-4-2013), το υπ’ αριθμ. πρωτ. 65/2013 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αφορούσε στους πυροτεχνουργούς του Σώματος Υλικού Πολέμου του Στρατού Ξηράς κι ακόμα δεν έχει απαντηθεί, όπως, τουλάχιστον, προκύπτει από τις απαντήσεις επί αναφορών που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΒτΕ..
Ως πυροτεχνουργοί του Στρατού Ξηράς, αισθανόμενοι απαξιωμένοι από την Πολιτεία, λυπόμαστε, και αγανακτούμε , διότι για ακόμα μια φορά, ένας άδικος θάνατος συναδέλφου μας , που έπρεπε να γίνει η αφορμή ώστε να σκύψει το αρμόδιο Υπουργείο στα προβλήματά μας και να δώσει την πρέπουσα λύση, φαίνεται ότι τελικά ακολουθείται η «πεπατημένη».

Πιστεύουμε ότι η διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες, μέσω των ερωτήσεων – αναφορών που κατατίθενται από τους εκπροσώπους τους, να λαμβάνουν απαντήσεις στα θέματα που τους αφορούν αφενός στο χρόνο που ορίζεται και αφετέρου επί της ουσίας από τα αρμόδια Υπουργεία τα οποία οφείλουν να τις αποδίδουν αντικειμενικές, αληθείς και νομικά τεκμηριωμένες.

Αντιπαρερχόμενοι του γεγονότος της αναπάντητης, μέχρι και σήμερα, ανωτέρω αναφοράς αναμένουμε και ευελπιστούμε στις απαντήσεις, που το έγγραφό σας πολύ ορθά έθεσε, από το αρμόδιο Υπουργείο.
Το αίμα του συναδέλφου πυροτεχνουργού Ανθυπολοχαγού Κ. Δ. που χύθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων «Ψηλού Στάλου» στα Λάβαρα του Νομού Έβρου το Μάρτιο του 2013, φαίνεται ότι στέγνωσε γρήγορα για κάποιους. Δεν στέγνωσε όμως για εμάς, τους συναδέλφους του ».

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό έγγραφο μας, συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψη τα δεκάδες τηλεφωνήματα που δεχτήκαμε μετά το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στις 13 Μαρ 13 στο Πεδίο Βολής «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» του Χ. Λαβάρων Έβρου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας Ανθυπολοχαγός Πυροτεχνουργός και τραυματίστηκαν άλλοι δυο συνάδελφοί μας, ένας Ταγματάρχης κι ένας ΕΜΘ Επιλοχίας, επίσης Πυροτεχνουργοί, κατά τη διάρκεια εργασιών καταστροφής αχρήστων πυρομαχικών “.

Θα απαντήσει έστω τώρα κάποιος;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκρηξη πυρομαχικού,τραυματίστηκε πυροτεχνουργός


Η ντροπή μας! Ούτε ευρώ επίδομα επικινδυνότητας για τον πυροτεχνουργό που σκοτώθηκε!!!

Απίστευτες καταγγελίες για τους πυροτεχνουργούς του Στρατού


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ