Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυροβολισμοί σε στρατιωτική βάση στις ΗΠΑ - 4 νεκροί

03.04.2014 | 06:37
Αμερικανός στρατιώτης με ψυχικές διαταραχές σκότωσε σήμερα τρεις στρατιώτες πριν αυτοκτονήσει στη στρατιωτική βάση Φορτ Χουντ του Τέξας, όπου 13 στρατιώτες είχαν σκοτωθεί σε ανάλογο περιστατικό το 2009.

Ο δράστης και αυτόχειρας είχε υπηρετήσει για τέσσερις μήνες στο Ιράκ το 2011 και υπέφερε από "ψυχολογικά προβλήματα" για τα οποία βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση, δήλωσε ο διοικητής της βάσης Μάρκ Μίλεϊ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
"Στο στάδιο αυτό δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατία", πρόσθεσε ο στρατηγός Μίλεϊ.Δεκαέξι ακόμη άνθρωποι έχουν τραυματισθεί και τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο άνδρας εισέβαλε οπλισμένος σε ένα κτίριο της βάσης και άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο Smith & Wesson που είχε προμηθευτεί πρόσφατα από κατάστημα της περιοχής και είχε εισαγάγει παράνομα στη βάση. Στη συνέχεια επιβιβάσθηκε σε στρατιωτικό όχημα με το οποίο μετακινήθηκε προς άλλο άλλο κτίριο όπου και πάλι άνοιξε πυρ.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές αρχές δεν έχουν καμία ένδειξη μέχρι τώρα ότι οι πυροβολισμοί στην στρατιωτική βάση Φορτ Χουντ του Τέξας συνδέονται με πράξη «τρομοκρατίας» είπε ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου.
«Μέχρι στιγμής δεν διαθέτουμε καμία ένδειξη με σύνδεση της τρομοκρατίας», είπε ο αξιωματούχος, υπό τον όρο της ανωνυμίας.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ