Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ ο Καμμένος - Φωτογραφίες από την άσκηση στο Αιγαίο

07.05.2015 | 18:51
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, παρακολούθησε από κοντά την διεξαγωγή της άσκησης "ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 2/15" που πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο.

  
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:
 
« Η σημερινή Άσκηση είχε σκοπό την ανακατάληψη αεροδρομίων του ανατολικού Αιγαίου, ενεργοποίηση του συνόλου της Αεράμυνας της χώρας και κινητοποίηση του συνόλου των Ειδικών Δυνάμεων.
 
Θέλω να συγχαρώ όσους συμμετείχαν σε αυτή την Άσκηση. Είχα τη χαρά σήμερα τα ξημερώματα να βρεθώ μαζί με τον κ. Αρχηγό στη Λήμνο, τη Χίο και τη Σκύρο, όπου έγιναν οι ρίψεις των αλεξιπτωτιστών των ΕΤΑ και εν συνεχεία προχωρήσαμε στο δεύτερο μέρος της επιχείρησης, μαζί με την Ζ' ΜΑΚ των Ειδικών Δυνάμεων, στην ανακατάληψη του αεροδρομίου της Ικαρίας.
 
Ήταν απόλυτα επιτυχής η συμμετοχή των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών, αλλά και των Εθνοφυλάκων. Η ανακατάληψη των αεροδρομίων έγινε σε λιγότερο χρόνο από τους προβλεπόμενους και σχεδιαζόμενους χρόνους. Ο συντονισμός των Ειδικών Δυνάμεων με τις επιτόπιες αρχές ήταν άριστος και οφείλω να πω ότι ήταν άριστος και ο συντονισμός των Εθνοφυλάκων οι οποίοι κινητοποιήθηκαν σήμερα το πρωί.
 
Ήταν μια άσκηση που διεξάγεται αρκετές φορές το χρόνο, η οποία είναι απαραίτητη για την ετοιμότητα και την εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Θέλω να συγχαρώ όλους τους εμπλεκόμενους, από τους Αρχηγούς μέχρι και τον Εθνοφύλακα του πιο ακριτικού νησιού. Σήμερα αποδείξαμε, για μία ακόμα φορά, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ανεξαρτήτως της δημοσιονομικής κρίσης, έχουν υψηλό ηθικό, επαγγελματισμό και προασπίζουν με επιτυχία την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση. Είμαστε έτοιμοι για τον πόλεμο, για να διασφαλίσουμε την ειρήνη, γιατί η ειρήνη διασφαλίζεται μόνο όταν είσαι απόλυτα έτοιμος να αντιμετωπίσεις την οποιαδήποτε πρόκληση».

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ