Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ράκα: Ο Άσαντ βομβάρδισε την πρωτεύουσα του "Ισλαμικού Κράτους"

25.11.2014 | 18:12
Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η συριακή πολεμική αεροπορία εναντίον της πόλης Ράκα, προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που βρίσκεται στη βόρεια Συρία, όπως ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, περιλαμβανομένων 3 παιδιών, κατά τη διάρκεια 2 βομβαρδισμών εναντίον της βιομηχανικής ζώνης της Ράκα. Δεκάδες άλλοι έχουν επίσης τραυματιστεί» διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

«Έπειτα από τον πρώτο βομβαρδισμό, κόσμος έτρεξε να βοηθήσει στη διάσωση των θυμάτων και εκείνη ακριβώς τη στιγμή σημειώθηκε ο δεύτερος βομβαρδισμός» εξήγησε ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Η Ράκα είναι η μοναδική πρωτεύουσα επαρχίας που τελεί υπό τον έλεγχο των εξτρεμιστών σουνιτών ανταρτών, μετά την εμφάνισή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία την άνοιξη του 2013. Η πόλη αποτελεί προπύργιο της οργάνωσης.

Η συριακή κυβέρνηση διεξάγει συχνά αεροπορικά πλήγματα εναντίον της πόλης Ράκα και άλλων θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια και ανατολική Συρία τους τελευταίους αυτούς μήνες όμως σύμφωνα με τους αντάρτες η πλειονότητα των θυμάτων των επιδρομών είναι άμαχοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή φωτογραφίας: Reuters

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ