Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

Ράσμουσεν: Oι ρώσοι στρατιώτες στα ουκρανικά σύνορα αυξήθηκαν

19.06.2014 | 14:40
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα ότι οι ρώσοι που βρίσκονται στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά λίγες χιλιάδες, μια ενίσχυση δυνάμεων την οποία χαρακτήρισε λυπηρή οπισθοδρόμηση, ενώ ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε μιλώντας σε αυστριακή εφημερίδα πως δεν περιμένει να γίνει σύντομα η Ουκρανία τμήμα μιας "δυτικής συμμαχίας".

"Βλέπουμε τώρα μια νέα ενίσχυση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων γύρω από τα ουκρανικά σύνορα. Τουλάχιστον λίγες χιλιάδες επιπλέον ρώσοι στρατιώτες έχουν πλέον αναπτυχθεί", δήλωσε ο Ράσμουσεν στο Λονδίνο.
"Το θεωρώ ένα πολύ λυπηρό βήμα προς τα πίσω. Φαίνεται πως η Ρωσία διατηρεί ανοικτή την επιλογή να επέμβει περαιτέρω στην Ουκρανία", πρόσθεσε. "Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να απαντήσει σθεναρά αν η Ρωσία επέμβει περαιτέρω στην Ουκρανία".

Ο Ράσμουσεν δήλωσε ακόμη: "Αυτό θα σημάνει βαθύτερες ... οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας οι οποίες θα έχουν ένα πολύ βλαπτικό αποτέλεσμα για τη ρωσική οικονομία".

Στο μεταξύ, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε σήμερα προς την αυστριακή εφημερίδα "Κούριερ" ότι, "όπως και οι αμερικανοί σύμμαχοί μας, δεν βλέπω την Ουκρανία στη δυτική συμμαχία στο προβλεπτό μέλλον". Δεν κατέστη αμέσως σαφές αν εννοούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση ή το ΝΑΤΟ.

Ο Σταϊνμάγερ, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα με τον αυστριακό ομόλογό του Σεμπάστιαν Κουρτς, δήλωσε πως συμφώνησε με τον Κουρτς ο οποίος πρότεινε να γίνει η Ουκρανία ουδέτερο κράτος, ακολουθώντας το μεταπολεμικό αυστριακό μοντέλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παλομέρος: Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα μέλη μας


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ