Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

Ράσμουσεν: Να σταματήσει η Ρωσία να στηρίζει τους ένοπλους μαχητές

04.09.2014 | 11:41
Επιμέλεια/Μετάφραση: Ε.Π/OnAlert.gr
 
O Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ λίγο πριν την έναρξη της σημερινής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στο Νιουπορτ, οτι "θα είναι μία από τις πιο σημαντικές συνόδους κορυφής στην ιστορία της συμμαχίας. Στα ανατολικά η Ρωσία επιτίθεται στην Ουκρανία ενω στα νοτιοανατολικά μια τρομοκρατική οργάνωση διαπράττει φρικιαστικά εγκλήματα και στον νότο επικρατεί αστάθεια". "Στη σύνοδο κορυφής θα υιοθετήσουμε ένα σχέδιο δράσης και ετοιμότητας που θα αποσκοπεί στη βελτίωση της ικανότητάς μας να δράσουμε γρήγορα και να υπερασπιστούμε τους συμμάχους μας όταν χρειαστεί", ειπε.
"Θα συζητήσουμε τι μπορούν να κάνουν οι συμμαχοι και το ΝΑΤΟ για να αντιμετωπίσουν την απειλή απο την τρομοκρατική οργάνωση, του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους και πως να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με την Ουκρανία και θα εξετάσουμε ποια θα ειναι τα νέα βήματα στην συνεργασία μας με το Αφγανιστάν. Εδω σε αυτη την Συνοδο Κορυφής θα ενισχύσουμε τις σχεσεις μεταξύ των χωρών μελών του ΝΑΤΟ", τόνισε.

Σε ερωτήσεις απο δημοσιογράφους σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία ο γενικός γραμματέας δήλωσε οτι “χαιρετίζουμε όλες τις προσπάθειες για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην κρίση στην Ουκρανία ωστόσο αυτο που ζητάμε απο την Ρωσία ειναι να σταματήσει να στηρίζει τους ένοπλους μαχητές στην Ουκρανία. Αυτο θα ηταν μια πραγματική προσπάθεια απο μέρους της για να σταματήσει η κρίση.

Όσο αφορά το Ιράκ ο κ. Ράσμουσεν δήλωσε οτι χαιρετίζει την αμερικανική στρατιωτική δράση εναντίον του ισλαμικού κράτους και τόνισε οτι εαν το ΝΑΤΟ λάβει κάποιο αίτημα βοήθειας για το Ιρακ θα ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Για το Αφγανιστάν ενθαρρύνει τους υποψηφίους να ολοκληρώσουν την εκλογική διαδικασία το συντομότερο δυνατόν ωστε να υπογραφούν οι αναγκαίες συμφωνίες.

Τέλος τόνισε οτι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την παροχή αποτελεσματικής άμυνας προς τους συμμάχους και οτι ειναι σαφες σε όλους ότι η Ρωσία έχει παραβιάσει όλες τις αρχές. Ωστόσο, δήλωσε οτι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει τον πολιτικό και διπλωματικό διάλογο με τη Ρωσία.

Επιμέλεια/Μετάφραση: Ε.Π/OnAlert.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνοδος NATO: Τι "παίζει" για την Ελλάδα

Η ατζέντα Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Ομπάμα: Οι Ευρωπαίοι πρέπει να ενισχύσουν το ΝΑΤΟ αυξάνοντας τις αμυντικές δαπάνες

Τι θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία


ΝΑΤΟ: Ουκρανία - Ισλαμικό Κράτος στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής

NATO 2014: Αστυνομικές περιπολίες κατέκλυσαν το Κάρντιφ
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ