Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ριάλιτι σόου στο πολεμικό μέτωπο στη Συρία! ΒΙΝΤΕΟ

28.07.2015 | 14:31
Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Αυστραλίας SBS παραδέχτηκε σήμερα ότι οι συμμετέχοντες σε ένα ριάλιτι σόου, το θέμα του οποίου είναι να μεταφέρει "απλούς Αυστραλούς" σε προσφυγικούς καταυλισμούς στη Συρία, το Ιράκ και την Μιανμάρ για να ζήσουν από κοντά τις εμπειρίες των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων, βρέθηκαν σε εμπόλεμες ζώνες και δέχτηκαν αληθινά πυρά απο τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός υπερασπίστηκε την πρακτική του λέγοντας ότι οι "παίκτες" είχαν λάβει εκτενή προετοιμασία για την ασφάλειά τους.

Ο SBS πρόκειται να προβάλει το πρώτο από τα τρία επεισόδια του παιχνιδιού με τίτλο "Γύρνα εκεί απ΄όπου ήρθες" σήμερα το απόγευμα.


Σε πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το κανάλι, τρεις από τους έξι συμμετέχοντες φαίνονται να τρέχουν και να αναζητούν καταφύγιο πίσω από κτίριο υπό τους ήχους πυρών όλμων στη Συρία.
"Αυτά είναι πυρά. Μείνετε κάτω, ΟΚ. Κάτω, χαμηλώστε πολύ. Μείνετε κάτω από αυτό τον τοίχο. Δεν θέλουμε να ξέρουν ότι είμαστε εδώ. Είναι ακριβώς μπροστά μας", ακούγεται η φωνή ενός από τους συνοδούς των παικτών.

Σύμφωνα με το κανάλι, οι παίκτες "συνοδεύονταν, κάτω από μέτρα ασφαλείας, στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας από κούρδους στρατιώτες, οι οποίοι υπερασπίζονταν ένα χωριό που απειλούνταν από το Ισλαμικό Κράτος...και δέχτηκαν πυρά από τζιχαντιστές του ΙΚ".

Ο τηλεοπτικός σταθμός πρόσθεσε ότι η ασφάλεια των παικτών και του τηλεοπτικού συνεργείου είναι "υψίστης σημασίας", έπειτα από την εξέταση των πλάνων από αυστραλό σύμβουλο ασφαλείας, ο οποίος έκρινε ότι υπάρχει "σημαντικός κίνδυνος...από την ανάπτυξη (των μαχητών)" και ότι "δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα".

Ο σύμβουλος αυτός, ο πρώην αξιωματικός του στρατού Τζάστιν Μπάουντεν, δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Sydney Morning Herald ότι στους τρεις Αυστραλούς θα έπρεπε να έχουν δοθεί και κράνη, πέραν των αλεξίσφαιρων γιλέκων που φορούσαν.

Σε ανακοίνωσή του, το SBS αναφέρει ότι οι παίκτες συνοδεύονταν και από ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας στη διάρκεια των γυρισμάτων στη Συρία.
Προσθέτει ακόμη ότι μόνο ένα μέλος του τηλεοπτικού συνεργείου επέλεξε να μην ταξιδέψει στην πρώτη γραμμή του μετώπου έπειτα από ενημέρωση για θέματα ασφαλείας.

Η σειρά, που διανύει την τρίτη τηλεοπτική περίοδο και που το 2013 απέσπασε διεθνές τηλεοπτικό βραβείο Έμμυ, έχει στο παρελθόν μεταφέρει παίκτες στο Αφγανιστάν, τη Σομαλία και την Ινδονησία.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ