Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρεκτιφιέ στις Ένοπλες Δυνάμεις με 300 εκατομμύρια,για τέσσερα χρόνια!

29.04.2013 | 00:01
Επί πέντε ώρες έγινε συζήτηση στην Βουλή για το λεγόμενο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Το οποίο επί της ουσίας ήταν η παρουσίαση ενός προγράμματος-ρεκτιφιέ του οπλοστασίου μας. Αφού παρά τα όσα λέγονται ,γράφονται και εκ του πονηρού προωθούνται, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ που θα μπορούσε να δαπανηθεί σε οποιαδήποτε νέα αγορά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 300 εκατομμύρια για τα επόμενα τέσσερα χρόνια! Όποιος προλάβει τον Κύριο είδε δηλαδή.

Η λίστα που παρουσίασε ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος στις επτά πρώτες -από τις συνολικά 17- θέσεις περιείχε προγράμματα προμήθειας ανταλλακτικών και συντηρήσεις οπλικών συστημάτων οι οποίες με βάση τις εκτιμήσεις των Γενικών Επιτελείων αλλά και του ΥΕΘΑ αποτελούν προτεραιότητες υψίστης σημασίας. Μπορεί η επιλογή να είναι συζητήσιμη ,η ουσία όμως είναι ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η “επανεκκίνηση” όλου του ελληνικού οπλοστασίου σε επίπεδο 100%.

Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν προφανώς σχέδια για το μέλλον το οποίο με βάση όσα ακούστηκαν και στην ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας αλλά και στην Βουλή,ξεκινά για την Ελλάδα από το 2018 και μετα και εφόσον η κρίση έχει καμφθεί.

Όσο για την υπόθεση ενοικιάσεων από τους Γάλλους φρεγατών και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, ακόμη δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό . Η Αθήνα δίνει την αίσθηση ότι θέλει να παίξει το παιχνίδι των “καθυστερήσεων” και μόνο κάποιοι στο Χολαργό δείχνουν να βιάζονται ιδιαίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά είναι τα γαλλικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας που θα νοικιάσουμε

ΒΙΝΤΕΟ: Ποια ειναι τα P3 Orion;
 
Αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας - Υπάρχει μία πρόταση κι αυτή δεν είναι γαλλική! 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ