Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Reuters: Ο Ερντογάν επιμένει στο μπαϊράκι εναντίον των ΗΠΑ για το Ιράν

26.09.2018 | 12:14
Μετά την χθεσινή επιδεικτική αποχώρηση, ο Σουλτάνος με συνέντευξή του στο Reuters επιμένει στο μπαϊράκι εναντίον των ΗΠΑ για το Ιράν Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν δήλωσε πως παρά τις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής θα συνεχιστεί η αγορά αερίου στο Ιράν.

Κληθείς να απαντήσει σε ένα ερώτημα σχετικά με το ότι οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν θα τεθούν σε ισχύ τον Νοέμβριο, ο Πρόεδρος σημείωσε πως σαν διοίκηση με τα βήματα που κάνουν λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα του λαού και ανέφερε:

«Αν δεν αγοράσουμε εμείς το αέριο από το Ιράν εγώ πως θα διασφαλίσω την θέρμανση του λαού μου. Αυτή τη στιγμή αγοράζουμε το 50% του αερίου που καταναλώνει η χώρα μου από τη Ρωσία και το υπόλοιπο από το Ιράν, το Ιράκ, το Αζερμπαϊτζάν και μερικές φορές από την Αλγερία. Σε περίπτωση που δεν το αγοράσω θα αφήσω τον λαό μου να κρυώνει στον βαρύ χειμώνα. Ο σκοπός μας δεν είναι η ευτυχία του λαού μας; Εμείς τα βήματα που θα κάνουμε, θα τα κάνουμε με τη δικιά μας πρωτοβουλία. Είμαστε υπεύθυνοι να προστατέψουμε τη γαλήνη και τα συμφέροντα του λαού μας».

Απαντώντας σε ένα ερώτημα σχετικά με τους Σύριους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε:

«Είναι οι φιλοξενούμενοι μας. Αυτοί κατέφυγαν από την τυραννία του Άσαντ. Ο Άσαντ ακόμα βομβαρδίζει ασταμάτητα. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι σύνοδοι αυτά θα συνεχίζονταν. Με τα βήματα που έγιναν εμφανίστηκε ένας ορίζοντας. Σε αυτόν τον ορίζοντα υπάρχει γαλήνη, ευημερία. Κάνουμε αυτά τα βήματα μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν».

Ο Πρόεδρος αναφερόμενος στη συμφωνία που κατέληξαν με τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν στις 17 Σεπτεμβρίου για την δημιουργία αποστρατικοποιημένης περιοχής στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας είπε:

«Ήταν προσμονή του λαού του Ινλίμπ. Και ο λαός του Ινλίμπ είναι γαλήνιος στη συγκεκριμένη διαδικασία. Στο Ιντλίμπ έχουν επιστρέψει περίπου 50-60 χιλιάδες κάτοικοι. Η διαδικασία αυτή θα αποπερατωθεί με την στήριξη τους. Οι ένοπλες ομάδες άρχισαν να εγκαταλείπουν την περιοχή». 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ