Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρίψη αλεξιπτωτιστών στη Κω - Τι συμβαίνει;

01.02.2017 | 16:00
Του Απόλλωνα Λεονταρίτη

Ρίψη αλεξιπτωτιστών του ΕΣ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας σε ζώνη ρίψης στη νήσο Κω.

Ειδικότερα η ρίψη πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 10 00 το πρωί και σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές του ΓΕΣ, αφορούσε την εκτέλεση άλματος στο πλαίσιο εξαμηνιαίας εκπαίδευσης συντήρησης αλεξιπτωτιστού που διεξάγεται 2 φορές το χρόνο από όλο το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων που διαθέτει την σχετική ικανότητα.

Η εν λόγω ρίψη η οποία αναφέρθηκε σε ορισμένες ιστοσελίδες ότι αποτέλεσε ενέργεια «προβολής ισχύος» ως απάντηση στις τουρκικές παραβιάσεις στα Ίμια δεν ήταν τίποτα περισσότερο από εκπαιδευτικό άλμα στατικού ιμάντα όσων εκ των στελεχών είναι αλεξιπτωτιστές και τυγχάνει να υπηρετούν σε ΕΤΕΘ στη νήσο Κω.

Για το σκοπό αυτό αεροσκάφος C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ), μετέβη από την έδρα του στην 112ΠΜ στην Ελευσίνα, στο αεροδρόμιο της νήσου Κω όπου και παρέλαβε το προσωπικό, το οποίο εν συνεχεία εκτέλεσε με επιτυχία την εκπαιδευτική ρίψη βάσει προβλεπόμενης διαδικασίας συντήρησης ικανότητας που προαναφέρθηκε.

Ουδεμία λοιπόν σχέση με άλλα «σενάρια» είχε το πρωινό άλμα των αλεξιπτωτιστών στη Κω, παρά μόνο με προγραμματισμένη εκπαιδευτική διαδικασία που έτυχε να συμπέσει χρονικά με τις τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή των Ιμίων.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ