Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Άρματα μάχης σε δράση...

20.11.2010 | 23:39

Πυρομαχικά μπορεί να μην έχουν ακόμη ,αλλά η εκπαίδευση των πληρωμάτων των αρμάτων μάχης. Οι φωτογραφίες προέρχονται από τη τελευταία εκπαίδευση πληρωμάτων αρμάτων μάχης της XXIII  Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.Κατά την εκπαίδευση ειδικότητας, το κάθε μέλος του πληρώματος ξεχωριστά, εκπαιδεύεται σε αντικείμενα που αφορούν τον χειρισμό και την συντήρηση (στο επίπεδο του χειριστή) των συστημάτων που διαθέτει το άρμα.

Στη συνέχεια ακολουθεί η εκπαίδευση πληρωμάτων. Στις τάξεις των μαυροσκούφηδων επικρατεί το ρητό «το καλύτερο άρμα, είναι αυτό που έχει το καλύτερο πλήρωμα». Οι ασκήσεις πληρώματος έχουν σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας στις ενέργειες του πληρώματος, ώστε αυτές να γίνονται αυτόματα και στον ελάχιστο δυνατό χρόνο με την έκδοση παραγγελμάτων. Μόνο ένα πειθαρχημένο πλήρωμα αντέχει στην πίεση της μάχης. Η πειθαρχία εγγυάται ότι ο χειριστής, θα εκτελέσει σωστά τα καθήκοντά του.


Ο αρχηγός πληρώματος επιμένει στην ακρίβεια, την τάξη και την αυστηρότητα. Το πλήρωμα του άρματος αποτελεί μία σφιχτοδεμένη ομάδα. Παρά το ότι όλα τα μέλη έχουν κύρια καθήκοντα, ανεξάρτητα μεταξύ τους, η επιτυχία εξαρτάται από την αποτελεσματικότητά τους ως πλήρωμα. Τα πληρώματα α εκπαιδεύονται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε κάθε μέλος να μπορεί να ενεργήσει σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις θέσεις.
(Οδηγός - Πυροβολητής - Αρχηγός - Γεμιστής)

Κατά την εκπαίδευση στις τακτικές κινήσεις Ουλαμού και Ίλης αρμάτων, τα πληρώματα εκπαιδεύονται μεταξύ των άλλων, στον τρόπο με τον οποίους κινείται ένας Ουλαμός (4 άρματα) ή μία Ίλη Αρμάτων (13 άρματα) με σχηματισμούς μάχης. Οι σχηματισμοί μάχης χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των θέσεων των αρμάτων και των τομέων ευθύνης βολής κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Οι σχηματισμοί διευκολύνουν τον έλεγχο, αυξάνουν την προστασία, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των πυρών και την αποφυγή συγχύσεως. Η θέση κάθε άρματος στο σχηματισμό εξαρτάται από το έδαφος και την ικανότητα του οδηγού κάθε πλευρικού άρματος να δει το προπορευόμενο άρμα. Κάθε άρμα θα πρέπει να κινείται πάντα διατηρώντας την ίδια σχετική θέση εντός του σχηματισμού. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι κάθε πλήρωμα ξέρει πού να κινηθεί, ποιος βρίσκεται δίπλα του και πού να παρατηρήσει και να κατευθύνει τα πυρά του. Ενδεικτικά υπάρχουν πέντε βασικοί σχηματισμοί για τον Ουλαμό: Βέλους, V, Κλιμακηδόν, Παρατάξεως και Φάλαγγας.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ