Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρόδος: Άσκηση ετοιμότητας «Δωριέας 2014» - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

09.07.2014 | 13:29
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ευρεία άσκηση ετοιμότητας με την ονομασία «Δωριέας 2014» στο κρουαζιερόπλοιο «Louis Olympia» στο λιμάνι της Ρόδου, σήμερα το πρωί, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Διεθνή Σύμβαση «περί ασφαλείας ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα» με σκοπό την ετοιμότητα όλων των φορέων και υπηρεσιών που παρέχουν βοήθεια σε όσους κινδυνεύουν στην θάλασσα.

Το σενάριο της άσκησης ήταν ότι από πράξη δράστη εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πλοίο που άρχισε να φλέγεται και στη συνεχεία να παίρνει κλίση από εισροή υδάτων. Κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις ασφαλείας του νησιού με χερσαία, πλωτά και εναέρια μέσα για την διάσωση των επιβατών και τη σύλληψη του δράστη. Στο γυμνάσιο συμμετείχε το λιμενικό, η πυροσβεστική υπηρεσία, οι ειδικές δυνάμεις, μονάδα υποβρυχίων δυνάμεων, το EKAB, ο Ερυθρός Σταυρός και το σούπερ πούμα της πολεμικής αεροπορίας.

Την άσκηση, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, παρακολούθησαν, εκτός του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών.
(Πηγη - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ απο rodosreport.gr)

Μετά το πέρας της άσκησης ακολούθησε εκδήλωση στο πλοίο, όπου βραβεύτηκαν φορείς που συμβάλουν στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, καθώς και άλλοι που προσφέρουν υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης, έργο το οποίο, εκτός των άλλων, έχει και ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Την άσκηση και την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πύρινη κόλαση στην Κρανέα - Το βίντεο της εντυπωσιακής άσκησης της ΠΑ

Γιατί ο Έβρος είναι απροσπέλαστος - Φωτογραφίες από άσκηση


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ