Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρόδος: Έκθεση με τίτλο «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών»

10.11.2017 | 13:23
Στις 17 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται στη Ρόδο η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής με τίτλο «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών», σε συνδιοργάνωση με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Για πρώτη φορά είχε παρουσιαστεί στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής το 2014, αναδεικνύοντας πτυχές της σκοτεινής επταετίας, με έμφαση στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. Επιπλέον, εστιάζει στην οργανωμένη αντίσταση στο εσωτερικό και τη διεθνή στήριξη του αντιδικτατορικού αγώνα στο εξωτερικό. Τα τεκμήρια της έκθεσης -φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικό υλικό- προέρχονται από ελληνικά και ξένα αρχεία, δημόσια και ιδιωτικά, όπως η Βιβλιοθήκη της Βουλής, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, το Μουσείο Μπενάκη, το Αρχείο ΕΡΤ, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, αλλά και από πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, στις 10.30. Την ημέρα των εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί και επιστημονική ημερίδα, που διοργανώνει το Εργαστήριο Ιστορίας & Κοινωνικών Επιστημών της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, με αντικείμενο τη δικτατορία της επταετίας 1967-1974.
Η έκθεση θα λειτουργεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Κτίριο «Κλεόβουλος», Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών -
Πανεπιστήμιο Αιγαίου έως τις 19 Ιανουαρίου 2018. 

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ